Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2021, 19:22
Čas čítania 0:43
Eduard Starkbauer

50 zamestnancov spoločnosti Apple opustilo na Štedrý deň predajne. Pre zlé pracovné podmienky vyzvali na bojkot značky

50 zamestnancov spoločnosti Apple opustilo na Štedrý deň predajne. Pre zlé pracovné podmienky vyzvali na bojkot značky
Zdroj: Unsplash/Trac Vu/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS APPLE
Uložiť Uložené

Digitálny gigant zatiaľ na požiadavky nereagoval.

Skupina zamestnancov naprieč americkými predajňami spoločnosti Apple prestala počas Štedrého dňa pracovať. Business Insider píše o tom, že strategickým naplánovaním štrajku prišlo k získaniu širokej pozornosti a nabúraniu darčekovej stratégie oneskorencov. 

Skupina bojujúca za práva zamestnancov Apple Together na štrajk vyzvala len deň vopred. Vo svojich stanoviskách požadujú lepšie podmienky na pracovisku a v prípade choroby aj zavedenie plateného voľna.

Zamestnanci apelujú aj na lepšiu ochranu pred agresívnymi zamestnancami, zlepšenie pandemických opatrení a bonusy za prácu v rizikových podmienkach. Apple Together na Twitteri vyzvalo aj k symbolickému bojkotu zo strany zákazníkov: „Nenakupujte v obchodoch. Nenakupujte ani online.“

Zamestnanec obchodu z floridského Jacksonville pre Business Insider potvrdil, že sa k štrajku aj so svojimi kolegami pridal aj pre nedávny incident, keď na jedného z nich beztrestne napľul nespokojný zákazník.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Iný zamestnanec Apple Storu dokonca spomenul aj fakt, že pred akciami a počas nich Black Friday museli do práce prísť aj zamestnanci, ktorí mali podozrenie na covid a necítili sa fyzicky dobre. 

Domov
Zdieľať
Diskusia