Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. decembra 2021, 17:08
Čas čítania 0:52
Ivan Koribanič

V dome muža našli počas policajnej razie fotku zmiznutej Madeleine McCannovej. Nezvestná je vyše 14 rokov

V dome muža našli počas policajnej razie fotku zmiznutej Madeleine McCannovej. Nezvestná je vyše 14 rokov
Zdroj: Getty Images/Handout/Handout
NEWS MADELEINE MCCANNOVÁ ÚNOS ZMIZNUTIE
Uložiť Uložené

Hoci šlo o prvú stopu za celý čas, polícia následne zistila, že šlo o falošný poplach.

Po vyše 14 rokoch od zmiznutia vtedy iba 3-ročnej Madeleine McCannovej objavili írski policajti stopu, ktorá mohla viesť k jej nájdeniu, píše UNILAD. Anonym totiž v tejto súvislosti upozornil políciu na istého muža z írskej časti Donegal.

Tá nato vykonala v jeho dome raziu, pri ktorej zaistila fotografiu malej Madeleine McCannovej. Fotka bola zavesená na stene ako obraz. Polícia následne upozornila Interpol, aby celú situáciu preveril. Pri kontrole pohybu muža v čase, keď sa 3. mája 2007 v Portugalsku dievča stratilo, vyšetrovatelia zistili, že medzi nimi neexistovalo žiadne spojenie. Muž v tom čase v Portugalsku nebol.

Odporúčané
Madeleine McCannová zmizla ako 3-ročná. Nezvestné dievčatko vyvolalo mediálny ošiaľ, ktorý ničí životy jej najbližším Madeleine McCannová zmizla ako 3-ročná. Nezvestné dievčatko vyvolalo mediálny ošiaľ, ktorý ničí životy jej najbližším 7. augusta 2019, 17:13

„Bola to rozsiahla operácia, pretože po podnete sme sa báli, aby muž nezničil všetky potenciálne dôkazy, ktoré sme sa pokúšali zhromaždiť. Nikto však nebol pripravený na obraz Maddie McCannovej. V celom kontexte to vyznelo veľmi zvláštne. Preto sme vykonali všetky kontroly,“ uvádza polícia. Zároveň dodala, že je spokojná s tým, že muž nemal s týmto prípadom nakoniec nič spoločné. Polícia počas prehliadky zaistila množstvo dôkazov vrátane notebooku.

Madeleine McCannová mala iba tri roky, keď sa počas rodinnej dovolenky v Portugalsku stratila. Jej rodičia Kate a Gerry McCannovci nechali dievča spolu s jeho súrodencami spať v prízemnom byte v letovisku Praia de Luz. Zmiznutie dievčaťa je jedným z najväčších prípadov nezvestných osôb. Do dnešného dňa nemá polícia žiadne stopy, ktoré by akokoľvek smerovali k Maddie.

Domov
Zdieľať
Diskusia