Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2021, 16:46
Čas čítania 1:05
Adam Novosad

VIDEO: Hlina kedysi nadával Druckerovi, že s penťákmi chodí na langusty do drahej reštaurácie, dnes ako politici spájajú sily

NEWS POLITICI
Uložiť Uložené

Alojz Hlina spoločne s Tomášom Druckerom predstavili novú politickú spoluprácu.

Alojz Hlina so svojou platformou Umiernení konzervatívci spája sily s politickou stranou Dobrá voľba, ktorej šéfuje Tomáš Drucker, aj keď mu pred rokmi v parlamente nadával za obedy v drahej reštaurácii s členmi finančnej skupiny Penta.

Obaja politici uzavreli „vianočnú“ dohodu, ktorú odprezentovali na tlačovej konferencii v stredu doobeda. Dobrá voľba po uzavretí dohody zmení svoje meno na Dobrá voľba a Umiernení.

„Sme presvedčení, že spájať sa treba a toto sú tie potrebné kroky. Naša strana je európsky orientovaná, uznávame demokraciu, konzervatívne hodnoty a hlavne umiernenosť. Ponúkame vecnú, adresnú a obsažnú politiku,“ vyhlásil Drucker, ale internet rýchlo vytiahol video spred pár rokov, keď Alojz Hlina oduševnene Druckera kritizoval.

„Drucker bude stále chodiť po Albrechte, to je tu táto luxusná reštaurácia, večer s penťákmi sa budú napchávať langustami a povedzte mi prečo, prečo sa Drucker napcháva langustami, alebo neviem čím, večer v Albrechte s chlapcami z Penty? A tie poštárky, chúďatá, ten triedič v Nitre musí predať lósy za 5 eur mesačne. To je váš svet? Toto je váš svet? V tomto chceme pokračovať?“ pýtal sa Hlina na schôdzi parlamentu.

Odporúčané
KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti 3. apríla 2024, 19:45

Tomáš Drucker pôsobil v minulosti ako manažér na poste generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Slovenskej pošty, neskôr sa stal ministrom zdravotníctva a v roku 2018 na krátke obdobie aj ministrom vnútra.

Hlina sa medzitým ku kritike verejnosti vyjadril v komentároch na svojej facebookovej stránke. „Pozdravujem, v piatok by som mal ísť do podcastu Denníka N. Tam sa o tom budeme rozprávať. Pre tých, ktorí vydržia nehejtovať, nelámať palicu, verím, že v štúdiu odpoviem na viaceré otázky,“ vysvetlil so žiadosťou o trpezlivosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia