Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2021, 14:42
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

VIDEO: Hviezdny Sergio Aguero ukončil profesionálnu kariéru v 33 rokoch pre problémy so srdcom

VIDEO: Hviezdny Sergio Aguero ukončil profesionálnu kariéru v 33 rokoch pre problémy so srdcom
Zdroj: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)
NEWS FUTBAL
Uložiť Uložené

Argentínčan sa poďakoval všetkým vo svojom okolí a vyhlásil, že je hrdý na svoju kariéru.

Argentínsky futbalový útočník Sergio Aguero ukončil svoju profesionálnu kariéru. Aguero pritom prišiel do svojho nového klubu FC Barcelona len pred šiestimi mesiacmi, keď zavesil kopačky na stenu po rokoch v službách anglického Manchestru City, uvádza BBC.

Argentínčana však 30. októbra previezli do nemocnice po zápase s Alavesom, keď sa mu začalo ťažko dýchať a cítil tlak na hrudi.

Aguerovi diagnostikovali problémy so srdcom, ktoré by sa mohli zhoršiť a viesť k tragédii, keby v profesionálnej kariére pokračoval.

„Chcem každému povedať, že som urobil všetko, čo sa dalo. Sníval som o hraní futbalu, odkedy som mal päť rokov a prvýkrát som sa dotkol lopty. Nikdy som si nemyslel, že sa dostanem do Európy, takže chcem preukázať svoju vďačnosť každému bez ohľadu na to, kde som trénoval,“ uviedol futbalista na tlačovej konferencii, kde spoločne s prezidentom FC Barcelona Joanom Laportom oznámil svoj odchod na športový dôchodok.

Zatiaľ podľa vlastných slov nevie, čo ho čaká v živote po futbale, ale poďakoval každému, kto pri ňom v posledných mesiacoch stál. „Som hrdý na kariéru, ktorú som mal, a mám šťastie, že sa mi to stalo teraz a nie neskôr,“ skonštatoval dojatý Aguero.

Domov
Zdieľať
Diskusia