Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2021, 10:56
Čas čítania 0:45
Eduard Starkbauer

Zamestnankyne žalujú Teslu pre sexuálne obťažovanie. Elon Musk vraj sexizmus na pracovisku nepriamo podporoval

Zamestnankyne žalujú Teslu pre sexuálne obťažovanie. Elon Musk vraj sexizmus na pracovisku nepriamo podporoval
Zdroj: Unsplash/Milan Csizmadia, pixabay/surdumihail/volně k užití
NEWS SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Jedna zo žien si dokonca rozostavila okolo svojho pracoviska krabice.

Ženy podali žaloby samostatne a všetky skončili na súde v Alamede. Engadget si všíma, že medzi hlavné obvinenia patrí nevyžiadaný fyzický kontakt a diskriminácia v práci.

Ženy sa sťažujú aj na nemiestne komentáre na ich vzhľad a oblečenie a aj na tzv. catcalling. Všetky ženy pracovali v kalifornskej továrni na výrobu elektrických áut značky Tesla vo Fremonte.

Tesla
Zdroj: Flickr/Steve Jurvetson

The Verge spomína, že obťažovanie Jessicy Brooksovej sa začalo v deň nástupu a časom naberalo na intenzite. Brooksová povedala, že okolo pása nosila zaviazanú košeľu, a aby sa ubránila neustálemu popiskovaniu mužských kolegov, dokonca si okolo svojho pracoviska postavila bariéru z krabíc. Keď sa sťažovala personálnemu oddeleniu, vraj ju len presadili a situáciu odmietli riešiť priamo.

Vlna žalôb prišla po tom, ako minulý mesiac Jessica Barrazová kritizovala pracovné podmienky v rovnakej fabrike. Tie boli podľa jej slov ako z nočnej mory. 

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Väčšina zo žien sa zhoduje, že k atmosfére na pracovisku prispieval aj výkonný riaditeľ Tesly Elon Musk, ktorý zamestnancov podnecuje nemiestnymi vtipmi, poznámkami aj tweetmi.

Fabriku vo Fremonte odkúpila Tesla v roku 2010 a pri výrobe štyroch modelov v nej pracuje vyše 10 000 zamestnancov.

Domov
Zdieľať
Diskusia