Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2021, 16:39
Čas čítania 0:31
Jakub Paulík

VIDEO: Záchranári aj napriek zákazu zhromažďovania sa protestovali pred parlamentom. Navýšenie platov o 34 eur ich nahnevalo

NEWS PROTEST PROTEST BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Cítia, že ich vláda a poslanci ignorujú.

Slovenskí záchranári dnes od 14. hodiny protestovali pred parlamentom. Sťažujú sa na to, že navýšenie platov o 34 eur v hrubom neodpovedá ich tvrdej práci. Slovenská komora zdravotníckych záchranárov na Facebooku k príspevku o udalosti informovala, že príchodom na miesto chceli „poďakovať“ poslancom a vláde za to, aký k nim majú za posledné roky prístup.

Mnohí záchranári po ohlásení navýšenia mzdy o 34 eur avizovali, že pri takýchto platových podmienkach a náročnej práci počas tretej vlny odmietajú pracovať.

Všetkých individuálnych účastníkov vzhľadom na pandemické obdobie vyzvali, aby rešpektovali odstupy a mali nasadené respirátory aj v exteriéri. Akciu protestujúcich záchranárov podporil aj známy slovenský primár Milan Kulkovský (náš rozhovor s primárom si môžeš prečítať tu).

Niektorých zdravotníkov polícia predviedla na obvodné oddelenie. Minister vnútra Roman Mikulec upozornil, že zákaz zhromažďovania sa platí pre všetkých. 

Záchranári pred parlamentom.Záchranári pred parlamentom.Záchranári pred parlamentom.Záchranári pred parlamentom.
Zobraziť galériu
(4)

Domov
Zdieľať
Diskusia