Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2021, 14:27
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš TASR

Kolíková a Lengvarský dostali za úlohu vypracovať podklady k povinnému očkovaniu, Heger ich o mesiac skontroluje

NEWS MÁRIA KOLÍKOVÁ VLÁDA EDUARDA HEGERA VLADIMÍR LENGVARSKÝ
Uložiť Uložené

Ministri majú analýzy spraviť do 10. januára 2022.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) má spolu so šéfkou rezortu spravodlivosti Máriou Kolíkovou vypracovať analýzu na zavedenie povinného očkovania.

Ďalšou má byť možnosť obmedzenia úhrady z verejného zdravotného poistenia za zdravotnú starostlivosť poskytnutú pozitívnej osobe, ktorá sa rozhodla dobrovoľne sa nedať zaočkovať. Úlohy schválila vláda na stredajšom zasadnutí.


Ministri majú analýzy spraviť do 10. januára 2022. Následne ich predložia premiérovi. Pri povinnom očkovaní rizikových skupín sa názory v koalícii rozchádzajú. OĽaNO i Za ľudí diskusiu o ňom pripúšťajú, SaS má v strane viaceré názory, no Sme rodina je proti.

Koaliční predstavitelia potvrdili, že povinné očkovanie by mohol cez vyhlášku spustiť minister zdravotníctva. Ten zatiaľ hovorí, že povinné očkovanie s následným vymáhaním nateraz nechcú zaviesť.

Povinné očkovanie všetkých obyvateľov už ohlásilo susedné Rakúsko, pripravujú ho Nemci a pre určité skupiny obyvateľov už ho majú viaceré štáty EÚ, napríklad Francúzsko či Grécko. 

Mária Kolíková.
Mária Kolíková. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia