Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2021, 20:59
Čas čítania 0:31
Jakub Paulík TASR

Rus zastrelil dvoch ľudí po tom, ako ho ochrankár vyzval, aby si nasadil rúško

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Počet obetí ešte nemusí byť konečný.

45-ročný muž z Moskvy sa okolo 15. hodiny vybral na miestny úrad, kde si chcel vybaviť pas. Keď ho ochrankár vyzval, aby si nasadil ochranné rúško, začal strieľať. Pri útoku zabil dvoch ľudí a ďalších troch zranil. Medzi zranenými sa nachádza 10-ročné dievča, dospelý muž a žena. Všetci sú vo vážnom stave.

„Výsledkom streľby neznámeho človeka sú dvaja zabití, traja zranení. Vraha zadržali. Vyjadrujem úprimnú sústrasť zraneným a rodinám obetí,“ napísal na Twitteri moskovský starosta Sergej Sobianin.

Námestníčka moskovského primátora Anastasija Rakovová informovala, že útočník zastrelil ochrankára a jedného z úradníkov. Po tragickom incidente sa páchateľ pokúsil skryť, no polícia ho krátko nato chytila.

V súčasnosti sa nachádza na policajnej stanici. Okrem výsluchu podstúpi aj psychiatrické vyšetrenie. Identita strelca je momentálne neznáma, no podľa viacerých agentúr vraj ide o bývalého vojaka.

Policajti pred úradom, kde sa strieľalo.
Policajti pred úradom, kde sa strieľalo. Zdroj: Moscow News Agency/Artem Taranenko/AP/TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia