Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2021, 7:23
Čas čítania 0:35
Adam Novosad TASR

Ukrajinská armáda dokáže odolať akémukoľvek útoku Ruska, vyhlásil prezident Zelenskyj

Ukrajinská armáda dokáže odolať akémukoľvek útoku Ruska, vyhlásil prezident Zelenskyj
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS RUSKO UKRAJINA
Uložiť Uložené

Ukrajinský prezident povedal, že armáda dokáže vzdorovať akejkoľvek invázii, ktorú by Rusko mohlo plánovať.

„Ukrajinská armáda si je istá svojou silou a je schopná prekaziť akékoľvek plány nepriateľa na dobytie,“ vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pri príležitosti osláv národného dňa armády. Akýkoľvek ruský útok či inváziu by podľa prezidenta ukrajinské ozbrojené sily dokázali zvládnuť.

Medzi Ruskom a Ukrajinou pritom v posledných týždňoch stúpa napätie po tom, čo sa v médiách objavili dokumenty naznačujúce, že Ruská federácia na čele s prezidentom Vladimirom Putinom plánuje začiatkom budúceho roka inváziu a vojenské napadnutie svojho suseda.

rusko
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Na hraniciach s Ukrajinou údajne Rusko zhromaždilo desiatky tisíc vojakov. Samotné Rusko však akékoľvek plány na vojenskú inváziu Ukrajiny odmietlo a označilo za výmysel.

Ukrajina oslávila 30. výročie založenia nezávislej armády, ktorá vznikla až v roku 1991 po kolapse Sovietskeho zväzu. Vlastná armáda nahradila sovietske armádne zložky. Pri tejto príležitosti navštívil prezident Zelenskyj frontovú líniu v Doneckej oblasti aj mesto Charkov na východe krajiny, kde sa tradične sústreďuje zbrojársky priemysel.

Domov
Zdieľať
Diskusia