Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2021, 6:45
Čas čítania 0:44
Eduard Starkbauer

Výkonný riaditeľ firmy prepustil cez Zoom 900 zamestnancov. Potreboval na to jediný telefonát

Výkonný riaditeľ firmy prepustil cez Zoom 900 zamestnancov. Potreboval na to jediný telefonát
Zdroj: Unsplash/LinkedIn Sales Solutions/volně k užití
NEWS PRÁCA
Uložiť Uložené

Zamestnancov obvinil z nízkej produktivity a lenivosti. Firma podnikajúca s hypotékami tak prišla o 9 % pracovnej sily.

Výkonný riaditeľ firmy Better.com podnikajúcej v sektore hypoték Vishal Garg v hromadnom videohovore ovládal emócie a ihneď prešiel k veci. „Ak ste súčasťou tohto hovoru, patríte k skupine nešťastníkov, ktorú prepúšťame. Vaše zamestnanie sa končí bezodkladne.“

Vishal Garg sa v stanovisku pre CNN vyjadril, že z oznamovania prepúšťania mu obzvlášť v predvianočnom období zviera žalúdok. Podľa vlastných slov však firma potrebuje „menší počet sústredenejších zamestnancov pripravených čeliť nástrahám neustále sa vyvíjajúceho trhu s nehnuteľnosťami“. Vo videu sľúbil prepusteným aj štvortýždňové odstupné a vyplatenie mesačného bonusu.

Podľa zistení magazínu Fortune Garg v privátnej internetovej komunikácii na zamestnancov útočil už dlhšie. Obviňoval ich z okrádania kolegov i zákazníkov, tvrdil, že sú neproduktívni a mnohí pracujú iba 2 hodiny denne. Garg vo zverejnenej emailovej komunikácii zamestnancov nazýval „hlúpymi delfínmi, ktoré zožerú žraloky“, a spomínal, že „sú príliš pomalí a strápňujú ho“.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Americkú firmu Better.com založil v roku 2016 práve Garg a podľa India TV News sa jej odvtedy mimoriadne darilo. V rebríčku najlepších startupov podľa Linkedin figurovala za ostatné dva roky dokonca na prvom mieste. Podľa zistení CNN navyše len tento rok získala investíciu vo výške 750 miliónov dolárov v hotovosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia