Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2021, 12:24
Čas čítania 1:12
Tímea Krauszová

V britskom parlamente objavili stopy kokaínu. Priestory budú pravdepodobne pravidelne kontrolovať psy

V britskom parlamente objavili stopy kokaínu. Priestory budú pravdepodobne pravidelne kontrolovať psy
Zdroj: TASR/AP
NEWS DROGY VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Poslanci hovoria o drogovej kultúre v parlamente.

V britskom parlamente našli stopy po kokaíne. Podľa The Times boli až na 11 miestach z 12 vrátane kúpeľne, ktorá je najbližšie k premiérovej súkromnej kancelárii. Tento „drogový problém“ chcú vyriešiť rázne: poslancov čaká rokovanie o využití policajných psov, ktoré by vyhľadávali stopy kokaínu a aj marihuany na pôde parlamentu. Hovorca Dolnej snemovne britského parlamentu sir Lindsay Hoyle už sľúbil, že tzv. drogovú kultúru vo Westminsteri vyšetrí.

Drogy v parlamente

Pribúda čoraz viac dôkazov o tom, že priamo na pracovisku užívajú poslanci rôzne nelegálne drogy. Viacerí s návrhom využiť policajné psy súhlasia. Argumentujú tým, že aj tak už dlhodobo v parlamente špeciálne psy využívajú na detekciu výbušnín. Zrejme nastal čas „zamestnať“ aj tie, ktoré sú vytrénované na rozoznávanie drog.

Zvyšky kokaínu našli na miestach, ktoré sú prístupné len pre poslancov, napríklad v kúpeľni medzi kanceláriami premiéra Borisa Johnsona a ministerky vnútra Priti Patelovej. Britskému denníku zdroje potvrdili, že niektorých politikov videli bez ostychu šnupať na večierkoch.

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

Do budovy parlamentu má prístup až 19-tisíc ľudí, ale len zhruba 3-tisíc z nich budovu pravidelne navštevuje od prvého lockdownu. Pri vstupe prehľadajú tašky všetkým návštevníkom. Správa o drogovej kultúre v parlamente prišla len krátko po tom, čo Johnson vyhlásil vojnu drogám a vyrukoval s 10-ročnou stratégiou zameranou predovšetkým na bohatých ľudí.

Užívatelia drog, ako je aj kokaín, budú môcť po novom prísť o pasy a vodičské preukazy, polícia získa nové právomoci a bude môcť konfiškovať a prehľadávať aj telefóny. Johnson chce prichytiť nielen dílerov, ale aj užívateľov, a snaží sa znížiť kriminalitu, ktorá s užívaním drog súvisí, napríklad počet krádeží a násilných potýčok.

Domov
Zdieľať
Diskusia