Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2021, 15:43
Čas čítania 1:00
Kamila Šebestová TASR

Zaočkovaní by mali mať väčšiu slobodu, tvrdí strana SaS. Chcú zmeniť covid automat

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Poslanci chcú, aby zaočkovaní mohli vstúpiť do prevádzky aj v čiernom okrese. Podmienkou je, že aj jej majiteľ musí byť po vakcinácii.

Strana SaS požaduje zmeny covid automatu. Aktuálne totiž platí, že ak sa okres dostane do čiernej farby, reštaurácie či hotely sú zatvorené pre všetkých ľudí, vrátane zaočkovaných.

Žiadame čo najväčšiu slobodu pre ľudí na základe dokázateľne nižšieho epidemického rizika,“ hovorí poslankyňa Jana Bittó Cigániková. Navrhuje, aby mali zaočkovaní či ľudia po prekonaní ochorenia covid-19  väčšie slobody. A to aj v čiernych okresoch. 

„Ak je niekto zaočkovaný, tak má mať slobodu,“ hovorí predseda strany SaS Richard Sulík. Dodáva, že riziko smrti či hospitalizácie je pri očkovaných ľuďoch výrazne nižšie.

SaS navrhuje, aby covid automat umožnil vstup zaočkovaným zákazníkom do prevádzky, ktorej majiteľ je rovnako zaočkovaný, a to bez ohľadu na farbu okresu. Aj v čiernych okresoch je podľa predsedníčky parlamentného zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej možná väčšia sloboda.

Dodáva, že situácia síce nie je ideálna, no pri očkovaných, ľuďoch po prekonaní ochorenia covid-19 či pri testovaných je nižšie epidemické riziko.

Domov
Zdieľať
Diskusia