Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Peter a Lucia.
2. novembra 2021, 11:30
Čas čítania 2:53
Sponzorovaný obsah

Krátke, farebné aj dvojdielne. Máš odvahu vymeniť biele svadobné šaty za netradičné modely z tohto salóna?

MÓDA
Uložiť Uložené

Môžeš si ich požičať alebo dať ušiť na mieru.

Môžu byť široké alebo úzke, so závojom alebo bez. Väčšina z nás si ich však predstavuje dlhé a biele. To je akési nepísané pravidlo svadobných šiat. Ale čo ak túžiš práve ty toto pravidlo porušiť? V móde je predsa toľko možností. Vedela si, že Solange Knowles, sestra speváčky Beyoncé, prišla na svoju svadbu v netypickom smotanovom overale na krásnom bielom retro bicykli? 

Overal však nie je jedinou možnosťou, ktorou sa môžeš odlíšiť. Môžeš zostať pri šatách, avšak zvoliť si tie s netradičným strihom alebo farbou. Chceš svetlozelené šaty v midi dĺžke? Tak si ich dopraj. Bude to predsa tvoj deň. Ak si stojíš za tým, že chceš byť poriadne netradičnou nevestou, a si ochotná odvážne vymeniť prvoplánovú pompéznu róbu za netypické šaty, mala by si spoznať Petra a Luciu z Bratislavy.

Svadobný salón Peter a Lucia
Zdroj: Svadobný salón Peter a Lucia

Nie, nehovoríme o postavách z kultového románu, ale o manželoch, ktorí ti pomôžu s tým, aby bola tvoja svadba skutočne podľa tvojich predstáv. Založili si totiž výnimočný svadobný salón, v ktorom sa špecializujú na krátke strihy a dávajú priestor aj farbám.

Pozri si, čo salón ponúka

Začalo sa to ich vlastnou svadbou 

Lucia mala pred svojou svadbou jasnú predstavu. Bola si istá, že z nej tradičná nevesta rozhodne nebude„Vždy som vedela, že ak raz budem mať svadbu, oblečiem si krátke šaty. Vysnívala som si model s výraznou spodničkou. Pred svadbou som obiehala jeden svadobný salón za druhým, ale zistila som, že v ponuke nie sú. Aj preto som si nakoniec šaty dala ušiť u krajčírky. Mali véčkový výstrih, širokú sukňu so žltou spodnicou a cez pás som si previazala čiernu mašľu,“ spomína Lucia na svadbu pred deviatimi rokmi. 

Svadobný salón Peter a Lucia
Zdroj: Svadobný salón Peter a Lucia

Dostala vtedy obrovské množstvo komplimentov a už o pár mesiacov neskôr pomáhala navrhnúť šaty sestre ich svadobnej fotografky. A tak sa zrodil nápad. Lucia správne tušila, že nie je jediná, kto si predstavuje svadobné šaty inak ako väčšina a že týmto nápadom môže zaplniť dieru na trhu. Mala však vyštudovanú geológiu a nemala skúsenosti s módou ani s biznisom. Táto prekážka ju neodradila. Začala sa učiť za pochodu a tri roky po svadbe otvorila s manželom výnimočný salón.

Samé výhody 

Začali k nim prichádzať originálne nevesty, ktoré vedeli, že chcú vyzerať jedinečne a inak ako ostatné. „Dlhé svadobné šaty síce nikdy nevyjdú z módy, ale tie krátke sa páčia ženám, ktoré sa chcú niečím odlíšiť. Vôbec neplatí, že si ich vyberajú len staršie nevesty alebo také, ktoré sa vydávajú druhýkrát, práve naopak. V našich modeloch sa vydávajú aj mladé dievčatá, ktoré si pokojne vo svoj veľký deň obujú trebárs tenisky – a vyzerajú výborne. Sú štýlové, moderné a šik,“ vysvetľuje Lucia. 

Svadobný salón Peter a Lucia
Zdroj: Svadobný salón Peter a Lucia

Takéto originálne krátke šaty podľa nej momentálne zažívajú obrovský boom. V posledných mesiacoch sa totiž nevesty rozhodujú pre komornejšie svadby s menším počtom hostí, a tak dlhé veľkolepé róby nevyhľadávajú. Krátke šaty majú, samozrejme, veľa výhod. Sú pohodlné, praktické a ako nevesta si v nich nemusíš dávať pozor na každý krok. Nie je problém vydržať v nich až do rána, takže sa o polnoci nemusíš prezliekať. A prinášajú ešte jednu špeciálnu výhodu – môžeš si byť istá, že si ťa vďaka týmto šatám budú všetci pamätať.

Dvojdielne šaty aj obleky

Lucia už vytvorila stovky takýchto svadobných návrhov. Biele, krémové, marhuľové aj výrazne farebné. S korzetom, na ramienka, s čipkou či s bodkovanou vlečkou. Aby si však značka zachovala svoj rukopis, šatám nesmie chýbať bohatá sukňa, spod ktorej vykúka farebný tylový okraj. 

Nešijú však len tie. Vytvárajú aj dvojdielne svadobné šaty, ktoré sú využiteľné aj po svadbe, a rozmanité tylové Lo-OK sukne. Nezabúdajú ani na pánov. Obrátiť sa na nich môžu ženísi, ktorí túžia po štýlovom svadobnom obleku. Ak sa čoskoro ženíš, ušijú ti bordový, károvaný, zelený aj čierny oblek. Skrátka oblek na mieru podľa tvojich predstáv. 

Svadobný salón Peter a Lucia
Zdroj: Svadobný salón Peter a Lucia

Ak teda túžiš po netypickom svadobnom looku, salón Peter a Lucia bude pre teba rozhodne správna voľba. Budeš zapamätateľná, originálna a, povedzme si pravdu, aj odvážna nevesta. Dôležité však je, aby si bola spokojná a aby ti tvoje šaty vyhovovali.

V salóne Peter a Lucia ti so všetkým poradia, ukážu ti vzorkovníky a kvalitné materiály od talianskych dodávateľov. Šaty ti v salóne ušijú na mieru a v tvojej skrini sa z nich stane krásna spomienka na tvoj veľký deň. Môžeš si však vybrať aj ekologickejšiu a ekonomickejšiu možnosť. Modely, ktoré majú ušité, totiž salón zapožičiava. Veríme, že ako budúca netradičná nevesta si v ich salóne vyberieš. 

Pozri si ponuku salóna
Domov
Zdieľať
Diskusia