Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2021, 20:16
Čas čítania 1:46
Viktor Kniš

Hodíme to na Lučanského. Video z chaty ukazuje, ako sa Kaliňák pripravoval na výsluch na NAKA

NEWS FICO A KALIŇÁK NA CHATE KAUZA OČISTEC ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Aktuality zverejnili ďalšie informácie z nahrávky na chate, kde sa stretávali Fico, Kaliňák, Bödör starší a dvaja advokáti z kauzy Očistec.

Robert Kaliňák plánoval svoj augustový výsluch v spolupráci s advokátmi obvinených v kauze Očistec, ktorí majú prístup do spisu. Jedným z nich je syn policajného exprezidenta Tibora Gašpara a druhým Marek Para. 

Exminister vnútra na videu, ktoré zverejnil portál Aktuality.sk, spomína niekoľko možných alternatív, ako vysvetliť nomináciu Ľudovíta Makóa na post šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy. Ten sa medzičasom stal korunným svedkom a tvrdí, že si ho ľudia okolo Roberta Kaliňáka a Norberta Bödöra vybrali, aby sa stal súčasťou systému, ktorý páchal trestnú činnosť.

Syn Tibora Gašpara navrhol verziu, že to hodia na zosnulého policajného exprezidenta Milana Lučanského, ktorý vo väzbe spáchal samovraždu. 

„Dneska je najlepšie povedať, že s tou nomináciou prišiel Lučanský, ktorý to už nevyvráti ani nepotvrdí a otec (Tibor Gašpar, pozn. redakcie) s Norom (Bödörom) v podstate len sprostredkovali to stretnutie s Imreczem. Pretože Noro Makóa poznal z toho súkromného sektora, otec zase poznal Imreczeho, prebehlo stretnutie, kde ho zoznámili s Makóom, a už si Makó išiel svojou cestou,” hovorí vo videu Gašpar mladší. 

Domov
Zdieľať
Diskusia