Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2021, 21:42
Čas čítania 0:53
Martin Mičuda

Európsky trh zaznamenal obrovský míľnik. Tesla sa stala najpredávanejším vozidlom na starom kontinente

Európsky trh zaznamenal obrovský míľnik. Tesla sa stala najpredávanejším vozidlom na starom kontinente
Zdroj: Tesla
TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Čipová kríza vyústila v prekvapivý výsledok na trhu s osobnými automobilmi v Európe.

Automobilový trh sa neustále mení a vyvíja, ale asi len málokto čakal, že na európsom trhu sa už v roku 2021 dostane na prvé miesto v predaji nových áut elektromobil. Analytická spoločnosť JATO informuje, že najpredávanejším vozidlom v EÚ počas mesiaca september je Tesla Model 3.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Vôbec prvýkrát v histórii sa tak najpredávanejším osobným automobilom na starom kontinente stal elektromobil a zároveň premiérovo aj vozidlo vyrábané mimo Európy, čím hovoríme skutočne o veľkom míľniku. Počas 9. mesiaca tohto roku sa totiž predalo na európskych trhoch až 24 591 exemplárov Modelu 3, čím Tesla zaznamenala medziročný nárast až o 58 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia