Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. októbra 2021, 8:19
Čas čítania 2:08
Martin Adam Pavlík

Hviezda organizácie Oktagon MMA prekvapivo prestúpila k novovzniknutej konkurencii Real Fight Arena. Vec vraj už riešia právnici

Hviezda organizácie Oktagon MMA prekvapivo prestúpila k novovzniknutej konkurencii Real Fight Arena. Vec vraj už riešia právnici
Zdroj: Oktagon MMA
NEWS MMA OKTAGON MMA RFA
Uložiť Uložené

Plány novej organizácie RFA boli predstavené v stredu 20. októbra na tlačovej konferencii v Bratislave, ktorú moderoval Marcel Forgáč.

Zápasníci z prestížnych zahraničných organizácií či známe mená z domáceho prostredia. Novovzniknutá česko-slovenská organizácia RFA (Real Fight Arena) predstavila, koho budú môcť fanúšikovia najtvrdších športov vidieť na najbližších turnajoch. Prvý sa má uskutočniť v máji 2022 v bratislavskej NTC Aréne.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RFA (@realfight.arena)

Ďalšie sa majú konať postupne v Ostrave, Brne, Košiciach, Prievidzi a Prahe. Tam je už v pláne aj prvýkrát udeľovať opasky pre šampiónov, ako povedal spolumajiteľ organizácie Boris Marhanský podľa portálu Sportnet. RFA má v pláne prinášať okrem súbojov MMA aj zápasy čisto v stoji, ale v malých rukaviciach.


Kamil Cibinski, Sebastián Fapšo, Igor Daniš, Jakub Kadáš, Jozef Wittner či Tomáš Deák. To všetko sú zápasníci, ktorých si už mohol vidieť najmä v klietke domácej organizácie Oktagon MMA. Najväčší rozruch na scéne však spôsobil prestup mladého českého talentu, ktorý bol v organizácii rozbehnutý ako vlak (osem výhier v rade) a mal našliapnuté na titulovú bitku v ľahkej váhe – Lea Brichtu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RFA (@realfight.arena)



Ako uvádza Sportnet, aj to, že Brichta nedostal šancu zápasiť o opasok, bolo jedným z dôvodov prestupu ku konkurencii, no vraj to nebolo iba o tom. „Potreboval som už zmenu, nový impulz,“ povedal Čech. Jeho podpísanie zmluvy s RFA nebolo prekvapením len pre fanúšikov, ale aj pre spolumajiteľa organizácie Oktagon MMA Ondřeja Novotného.

Ondřej Novotný.
Ondřej Novotný. Zdroj: Oktagon MMA


„O Brichtovi sme vedeli. S Palom Nerudom sme na to upozornili právnika Oktagonu, ktorý to hneď začne riešiť,“ povedal Novotný podľa iSport.cz„Máme s Leom kontrakt do polovice roka 2023, tak som zvedavý. Povedal mi, že by chcel zmenu. Ja mám Lea Brichtu rád, nie je to s ním jednoduché, no to mám na ľuďoch rád. Toto ma, samozrejme, mrzí. A mrzí ma to o to viac, že ​​má okolo seba ľudí, ktorí vedia, že nemôžu konať za našimi chrbtami. Toho chlapca vysielajú do vojny, v ktorej určite byť nechce,“ dodal.

Ako uvádza Sportnet, Novotný zároveň označil Marhanského za nástupcu Lorda Voldemorta, čím odkazoval na Petra Kareša, bývalého promotéra organizácie XFN, ktorá sa tiež istý čas snažila konkurovať organizácii Oktagon MMA, no nakoniec zanikla. „My budeme robiť stále to, čo sme robili, všímať si hlavne seba, ale určite si nenecháme s*ať na hlavu. To už tu raz bolo. Už nie je potrebné tváriť sa, že sú to dobrí ľudia s dobrými úmyslami,“ dodal Novotný podľa portálu iSport.cz.

Na jeho slová neskôr reagoval na Instagrame Marhanský slovami: „Nenechám sa zatiahnuť do verbálnej vojny a urážok. Pokiaľ by sa ďalej opakovalo to, že mi bude niekto poškodzovať moje dobré meno a spájať nás s ľuďmi so zlou povesťou, s ktorými sme sa my nikdy ani len nestretli, samozrejme, budem to riešiť prostredníctvom právneho oddelenia organizácie RFA.“ 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Boris Marhansky (@b.o.r.i.s.s.s)



K vzniku novej organizácie sa vyjadril aj MMA zápasník a tréner Ilja Škondrič, považovaný za krstného otca slovenského MMA. „Som rád a teším sa na všetko, čo je tu nové a bude prínosom pre MMA. Dôležité je, že tu budú mať priestor bojovníci, ktorých už človek nevie pretlačiť do iných organizácií. Dobré je, že sa trh rozšíri a bojovníci nebudú musieť čakať na zápas pol roka a budú viac zápasiť. Takže za mňa veľká spokojnosť,“ prezradil podľa portálu Ceskoslovenskemma.

Domov
Zdieľať
Diskusia