Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. októbra 2021, 10:20
Čas čítania 2:17
Jakub Paulík

Matka v bratislavskom mestskom parku nedovolila štábu HBO, aby prekazil oslavu narodenín jej dcéry. Povolenie filmárom nestačilo

Matka v bratislavskom mestskom parku nedovolila štábu HBO, aby prekazil oslavu narodenín jej dcéry. Povolenie filmárom nestačilo
Zdroj: HBO Max
NEWS HBO VÍŤAZ
Uložiť Uložené

Scenár k projektu písala aj dcéra bývalého premiéra Mikuláša Dzurindu.

HBO aktuálne natáča prvý pôvodný slovenský seriál, ktorý diváci uvidia na HBO Max. Produkcia v Bratislave sa však nezaobišla bez problémov. Podľa informácií Refresheru štáb pred dvomi týždňami natáčal scény v Medickej záhrade.

Zhruba o 10. hodine chceli filmári nakrúcať aj na detskom ihrisku pri kaviarni Domček Medická a ľudí poprosili, aby odišli preč. Väčšina ihneď poslúchla, no Američanka Deedee, ktorá mala na mieste dlho plánovanú oslavu 3. narodenín svojej dcéry, sa rozhodla zistiť, či sú naozaj povinní opustiť priestory. Žene, ktorá dlhé roky žije na Slovensku, pri komunikácii so štábom pomáhal jeden z otcov detí, ktorý je Slovák.

„Pýtala som sa ich, či majú nejaké povolenie na použitie priestorov. Vraveli, že ho niekde majú odložené. Keď ho priniesli, ukázalo sa, že majú povolenie na používanie Medickej záhrady, ale nebolo tam nič špecifické,“ vysvetlila.

Keďže Deedee v minulosti žila v New Yorku, bola na natáčanie filmových štábov zvyknutá. Keď štáb HBO prišiel so žiadosťou, aby z miesta odišli, chcela si overiť, či na to majú vôbec právo. Bola nedeľa dopoludnia a ihrisko v Medickej záhrade bolo plné detí a ich rodičov.

Odporúčané
Petra Dubayová zo seriálu Dunaj: Po intímnych scénach s Jánom Koleníkom mi písali niektoré ženy nenávistné správy (Rozhovor) Petra Dubayová zo seriálu Dunaj: Po intímnych scénach s Jánom Koleníkom mi písali niektoré ženy nenávistné správy (Rozhovor) 11. novembra 2023, 12:30

„Keď som za nimi prišla, nevedela som, že ide o HBO, pretože si ich spájam skôr s americkou produkciou, ale mali vedieť, že si treba pripraviť povolenie. V tom prípade by sme odišli a spravili si iné plány,“ vysvetlila a dodala, že ak by bol priestor na nakrúcanie riadne zabezpečený a natáčanie by bolo ohlásené vopred, zrejme by filmári nemuseli čakať.

Medická záhrada.
Medická záhrada. Zdroj: archiv/Matúš J./se svolením

Ľudia z detskej oslavy a štáb sa teda snažili nájsť nejaký kompromis. Zvažovali, že by sa deti hrali potichu vzadu a filmári by natáčali v kaviarni. Nakoniec však túto možnosť vylúčili a štáb si radšej počkal približne do 12. hodiny. Nakrúcanie potom trvalo viac ako hodinu. Deedee zdôraznila, že ľudia zo štábu boli veľmi milí a nemala s nimi žiaden problém. 

Fajčenie na ihrisku a arogancia hlavnej hviezdy

Obdobné správanie však vraj neprejavil herec Ady Hajdu, ktorý hrá vo filme hlavnú rolu. „Moja kamarátka vravela, že s tým hlavný herec nebol príliš spokojný a nepáčilo sa mu to. Ale to mám od nej, takže neviem, či to bola pravda,“ povedala Deedee.

Podľa viacerých svedkov si herec krátil čakanie na koniec oslavy tak, že sedel na detskom ihrisku plnom detí a fajčil. Anna, ktorá bola tiež ako hosť na oslave narodenín, pre Refresher prezradila, že Hajdu začal pri odchode detí a rodín z oslavy pomaly nahlas tlieskať. Zvyšok štábu sa však správal slušne a na konci oslavy ich Deedee ponúkla narodeninovou tortou.

Redakcia herca oslovila s otázkami, ale situáciu odmietol komentovať.

Ady Hajdu.
Ady Hajdu. Zdroj: HBO Max

V Medickej záhrade filmári nakrúcali 6-dielnu komediálnu drámu s názvom Víťaz, ktorú režíruje Jan Hřebejk a na scenári pracovali Peter Nagy a Zuzana Dzurindová, dcéra expremiéra Mikuláša Dzurindu. „Je to vynikajúca rodinná komédia, ale napísaná s veľkým pochopením pre všetky postavy. Verím, že sa budete smiať Viktorovej pochabosti, narcizmu alebo nehoráznosti, ale že si zamilujete aj ostatné postavy,“ povedal režisér Hřebejk.

Odporúčané
Presvedčí Ady Hajdu v role bývalého premiéra? Toto sú naše dojmy z nového slovenského seriálu Víťaz v réžii Jana Hřebejka Presvedčí Ady Hajdu v role bývalého premiéra? Toto sú naše dojmy z nového slovenského seriálu Víťaz v réžii Jana Hřebejka 5. septembra 2023, 17:00

Podľa producentky HBO Max Terezy Polachovej budeme v seriáli sledovať česko-slovenskú rodinu, pri ktorej scenáristka Zuzana Dzurindová čerpala zo svojho života s otcom premiérom.

„A tak máme šancu sledovať stret medzi svetom politiky, ktorý je v strednej Európe stále prevažne mužskou doménou, so svetom rodiny, ktorý je tu často ešte považovaný prevažne za domáce ihrisko. A to nehľadiac na fakt, že ženy pracujú rovnako tvrdo ako muži a denne sú vystavované dvojitej záťaži. Typický muž to tu považuje za samozrejmosť. A náš hlavný hrdina Viktor nie je iný,“ vyjadrila sa.

Víťaz.
Víťaz. Zdroj: HBO Max
Domov
Zdieľať
Diskusia