Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2021, 8:30
Čas čítania 4:43
Tímea Krauszová

Britney vs. Spears: speváčka sa opakovane snažila vymaniť spod otcovej kontroly. Prečo sa jej to za 13 rokov nepodarilo?

Britney vs. Spears: speváčka sa opakovane snažila vymaniť spod otcovej kontroly. Prečo sa jej to za 13 rokov nepodarilo?
Zdroj: Netflix
HUDBA BRITNEY SPEARS BRITNEY VS. SPEARS DOKUMENTÁRNE FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dokument na Netflixe ponúka nový pohľad na medializovanú kauzu opatrovníctva Britney Spears.

Dokument Britney vs. Spears vkladá medializované opatrovníctvo, v rámci ktorého speváčku zbavili svojprávnosti aj možnosti nakladať so svojím majetkom, do väčšieho kontextu. Vysvetľuje, ako sa prípad dostal až sem a akými – často aj nekalými – praktikami sa udržiava napriek tomu, že to pre speváčku nemusí byť najlepšie riešenie. 

Novinka na Netflixe je jediným dokumentom o Britney Spears, ktorý vznikol bez dohľadu jej opatrovníka a otca Jamesa Jamieho Spearsa. V centre skúmania pritom nie je Britney ako osoba. Tvorkyne sa zameriavajú na sériu problémov, ktoré vyústili do dočasného, neskôr trvalého opatrovníctva, a odhaľujú, ako doposiaľ zlyhali všetky jej pokusy vymaniť sa spod neho. A nebolo ich málo.

Britney vs. Spears
Zdroj: Netflix

13 rokov neslobody

O ukončenie núteného opatrovníctva sa 39-ročná speváčka usiluje už roky. Svojho otca a zároveň opatrovníka v lete 2021 obvinila, že kontroluje všetko, čo hovorí a robí, núti ju brať lieky, vystupovať proti jej vôli a nedovolí jej vydať sa za priateľa a mať s ním dieťa.

Odporúčané
RECENZIA: Karlos je surovým aj vtipným portrétom českej MMA legendy. Divákov však rozdelí na dva tábory RECENZIA: Karlos je surovým aj vtipným portrétom českej MMA legendy. Divákov však rozdelí na dva tábory 25. januára 2024, 13:00

Britney Spears posledných 13 rokov označila na súde za utrpenie, v ktorom ju jej rodina zneužívala, nútila ju pracovať a znemožňovala jej žiť normálny život. Prepis celého jej prejavu zo súdu si môžeš prečítať na Variety.

Domov
Zdieľať
Diskusia