Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2021, 13:30
Čas čítania 1:03
Martin Mičuda

Off-roadová ikona prichádza v ešte terénnejšom balení. Toto je nový Mercedes-Benz triedy G Professional

Off-roadová ikona prichádza v ešte terénnejšom balení. Toto je nový Mercedes-Benz triedy G Professional
Zdroj: Daimler
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ TRIEDA G
Uložiť Uložené

Už na prvý pohľad je jasné, že takto nakonfigurované G je prioritne o dobrodružstvách mimo spevnených ciest.

Auto snov pre fanúšikov jazdy v teréne. Tak automobilka Mercedes-Benz charakterizuje svoju legendárnu triedu G v úplne novej línii Professional. Ide o špecifický variant, ktorý prichádza v rámci modelového roka 2022. Ten prepožičiava ikone medzi terénnymi vozidlami ešte viac terénny vzhľad. Exteriér je totiž doplnený o ochranné mriežky svetlometov proti nárazu kamienkov, lapače nečistôt za prednými aj zadnými kolesami, ako aj terénne pneumatiky a čierne 18" disky kolies s 5-lúčovým dizajnom. 

Odporúčané
Prevetrali sme nádhernú Mazdu s revolučným motorom. Má benzínový dvojliter naozaj naftovú spotrebu? Prevetrali sme nádhernú Mazdu s revolučným motorom. Má benzínový dvojliter naozaj naftovú spotrebu? 24. septembra 2021, 9:30

K najzaujímavejším prvkom z ponuky voliteľnej výbavy pre exteriér novinky patrí strešný nosič (s možnosťou postaviť na ňom stan), rebrík a držiak náhradného kolesa vzadu. Pre G Professional je typické dvojfarebné lakovanie karosérie – nárazníky, blatníky, bočné prahy, všetky lišty aj strecha sú v kontrastnej čiernej farbe.

Zvyšok karosérie je lakovaný v jednom z dostupných odtieňov, napríklad novým medenooranžovým lakom Magno. Jednotlivé prvky exteriéru a interiéru sú z programu na individuálne prispôsobenie G Manufaktur, čím ešte viac zvýrazňujú jeho charakteristický vzhľad. 

Mercedes-Benz, G Professional,
Zdroj: Daimler

Žiaľ, fotografiami interiéru zatiaľ nedisponujeme, výrobca však udáva, že G Professional dostal kožené čalúnenie v čiernej farbe a čierne ozdobné prvky (z dielne G Manufaktur) z vlnito lesklého jaseňového dreva s otvorenými pórmi s čiernym odtieňom. K ďalším prvkom rozšírenej sériovej výbavy potom okrem iného patrí aj náladové osvetlenie so 64 farbami namiesto doteraz dostupných ôsmich farieb, ako aj desať preddefinovaných pestrofarebných motívov.

Odporúčané
Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! 22. marca 2020, 16:56

Vzhľadom na to, že Professional zastupuje len akúsi optickú líniu, technické zmeny sa nepredpokladajú. Zákazník si teda pravdepodobne bude môcť takto nakonfigurovať G vo všetkých bežných motorických verziách – G 350d, G 400d a G 500. K prvým majiteľom sa trieda G modelového roka 2022 vrátane línie Professional dostane začiatkom budúceho roka.

Mercedes-Benz, G Professional,
Zdroj: Daimler
Domov
Zdieľať
Diskusia