Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. septembra 2021, 11:58
Čas čítania 1:41
Martin Adam Pavlík

UFC má za sebou ďalší poriadne krvavý a ostrý titulový boj na päť kôl. Opasok ostáva šampiónovi, ušiel z troch pokusov o submisiu

UFC má za sebou ďalší poriadne krvavý a ostrý titulový boj na päť kôl. Opasok ostáva šampiónovi, ušiel z troch pokusov o submisiu
Zdroj: Getty Images/Alex Bierens de Haan
ZAUJÍMAVOSTI MMA OKTAGON UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V tvrdom a náročnom hlavnom zápase večera na turnaji UFC 266 vyhral jednohlasne na body Austrálčan Alexander Volkanovski.

Nevraživé pohľady a tie najsilnejšie rany, trashtalk medzi kolami, neuveriteľná výdrž, momenty, z ktorých tuhla krv v žilách, či obrovské šance na ukončenie z oboch strán. Všetci fanúšikovia bojových športov si v nedeľu nadránom opäť prišli na svoje. Podľa slov dvojnásobného šampióna a súčasného komentátora Daniela Cormiera šlo o najlepší súboj UFC v perovej váhe.

The Ultimate Fighter je v Amerike už od roku 2005 obľúbenou reality šou, produkovanou MMA organizáciou Ultimate Fighting Championship, kde proti sebe súperia vždy dva tímy. Na ich čele stoja dvaja prestížni bojovníci z UFC, ktorí trénujú mladé a nádejné talenty. Tie medzi sebou zápasia a snažia sa získať dôležitý kontrakt, ktorý im môže rozbehnúť úspešnú kariéru.

Aby to však bolo zaujímavejšie, musia sa okrem svojich zverencov pobiť aj tréneri. V najnovšej šou The Ultimate Fighter 29 proti sebe stáli Austrálčan Alexander Volkanovski (súčasný šampión perovej váhy) a Američan s mexickými koreňmi Brian Ortega. Práve oni sa konečne stretli podľa plánu zoči-voči v klietke v nedeľu ráno na turnaji UFC 266. T-Mobile Arena v Las Vegas na konci ich päťkolovej vojny stála na nohách a nadšene tlieskala.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc)

Predviedli mimoriadne napínavý a tvrdý súboj. Zatiaľ čo v prvom kole sa podarilo Ortegovi otvoriť na tvári Volkanovského, Austrálčan aj tak výrazne dominoval. Druhé kolo ovládol, no v treťom sa dostal do najväčších problémov, aké vôbec v organizácii (v UFC je neporazený) zažil.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Ortega, ktorý je známy tým, že má čierny opasok v džiu-džicu a vie súperov nachytať z každej pozície na zemi, mu nasadil guillotine choke a neskôr aj triangle choke, avšak keď už to vyzeralo, že súčasný šampión trikrát odklepe a vzdá sa, z pevného zovretia sa vyslobodil.



Vo štvrtom kole, pred ktorým Američana lekár skoro nepustil pokračovať vzhľadom na takmer úplne zavreté pravé oko, však Ortega znova pohrozil a nasadil dobre chytené škrtenie. Volkanovski sa však skúsene pretočil a dostal sa na súpera. Nasadil tvrdý ground and pound a doslova ničil Ortegu, až sa zdalo, že rozhodca Herb Dean všetko predčasne ukončí. Ortega však prežil a následne so cťou a srdcom bojovníka dobojoval ešte záverečné piate kolo. Ukázal, že ho len tak niečo nezlomí. 



Na turnaji UFC 266 obhájila opasok ženskej mušej váhy aj Valentina Ševčenková v zápase proti náročnej súperke Lauren Murphyovej. Na hlavnej karte si však diváci mohli pozrieť aj očakávanú odvetu po neuveriteľných 17 rokoch medzi Nickom Diazom (ten sa do oktagonu vrátil po niekoľkoročnej pauze) a Robbiem Lawlerom. Zatiaľ čo v prvom vzájomnom strete zvíťazil Diaz, tentoraz vyhral v treťom kole na TKO Lawler.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia