Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 16:29
Čas čítania 1:39
Viktor Kniš

NAKA si prišla po rodinného príslušníka exministra Petra Žigu. Vyšetrujú ho pre úplatok 50-tisíc eur, zapojený je aj Bödör

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Podnikateľa Štefana Žigu zadržala NAKA v piatok popoludní, nie je jasné, pre aký skutok. Už dlhšie ho však vyšetrujú pre korupciu.

Národná kriminálna agentúra dnes zadržala Štefana Žigu a obvinila ho z podplácania. Ako prvá o tom informovala TV JOJ. Zadržaný Žiga je vzialeným príbuzným bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu, ktorý momentálne pôsobí v strane Hlas-SD. Štefana Žigu chce Úrad špeciálnej prokuratúry vo väzbe, rozhodovať o tom bude súd v sobotu. 

Za 50-tisíc eur mali policajti privrieť oči

Momentálne nie je jasné, pre aký skutok NAKA Žigu mladšieho vyšetruje. 

Vyšetrovatelia dlhodobo pracujú na prípade, v ktorom je obvinený oligarcha z Nitry Norbert Bödör za to, že údajne zaplatil úplatok 50-tisíc eur bývalému riaditeľovi Národnej jednotky finančnej polície Bernardovi Slobodníkovi. Peniaze mali slúžiť na to, aby Slobodníkov úrad zatvoril oči pri karuselovom podvode, ktorého sa vraj dopustila spoločnosť blízka Štefanovi Žigovi. 

Denník N ešte v decembri 2020 po akcii Judáš informoval, že do spomínanej korupcie je vraj zainteresovaný aj poslanec Peter Žiga. 

Ešte v roku 2016 sa údajne stretli viacerí policajní funkcionári vrátane dnes už spolupracujúceho obvineného Bernarda Slobodníka spoločne so Žigovcami aj s nitrianskym podnikateľom Bödörom. Na tomto stretnutí sa vraj všetci oboznámili s problémom, ktorý sa týkal možného podvodu, do ktorého sa zapojila aj jedna z firiem Štefana Žigu. 

Odporúčané
Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom 7. mája 2022, 16:30

Následne sa údajne uskutočnilo aj ďalšie stretnutie medzi Norbertom Bödörom a Bernardom Slobodníkom, ktorý dlhodobo spolupracuje s políciou. Tam vraj oligarcha bývalému funkcionárovi NAKA prikázal, aby prípad vyriešil v prospech Štefana Žigu za finančnú odmenu.

Domov
Zdieľať
Diskusia