Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:14
Tímea Krauszová

TOP 3 v stredu: Zelený už je len jeden okres, vojna v polícii sa nekončí a zahraničné médiá opäť chvália prezidentku Čaputovú

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

Zelený už je len jeden okres

Situácia na Slovensku sa zhoršila. Od pondelka (27. 9.) bude v druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej farbe, päť okresov na Slovensku. Červených bude 39 okresov a oranžových 34. Jediným zeleným okresom bude Dunajská Streda.

V bordových okresoch budú znovu platiť aj seniorské hodiny. Ak nie si zaočkovaný, vo väčšine okresov sa bez testu nedostaneš ani do reštaurácií. V bordových okresoch sú povinné rúška aj v exteriéri. Prečítaj si viac tu.

covid automat maparozdelenie okresov
Zdroj: Korona.gov

Zuzana Čaputová v OSN

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vystúpila na 76. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN. Vo videopríhovore v rámci všeobecnej rozpravy upozornila na potrebu boja proti klimatickým zmenám, ale aj na to, aby boli vakcíny dostupné pre všetkých.

O jej príhovore píšu aj prestížne zahraničné médiá, medzi nimi aj americký Bloomberg. Ten poukázal na fakt, že Zuzana Čaputová bola spomedzi 34 svetových lídrov, ktorí počas dňa na konferencii vystúpili, jediná žena. Prečítaj si, o čom bol prezidentkin prejav, tu.

Zuzana ČaputováOSN
Zdroj: TASR/AP

Vojna v polícii pokračuje

Bývalého šéfa operatívcov protizločineckej jednotky NAKA Jána Kaľavského obvinili pre korupciu a zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Kaľavský je jedným z ľudí, proti ktorým chcela Národná kriminálna agentúra zakročiť pre podozrenia zo založenia organizovanej skupiny na diskreditáciu vyšetrovateľov NAKA.

Policajti z tímu Očistec to však nestihli, pretože ich inšpekcia predbehla a súd ich zobral do väzby. Prečítaj si o vojne v polícii viac tu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

IG post dňa: Megan Fox a Kourtney Kardashian v reklame pre Skims

Skims je značkou Kim Kardashian West a ponúka tvarujúcu spodnú bielizeň či športové oblečenie pre ženy. Na novej promo fotke pre túto značku zapózovali Megan Fox a Kourtney Kardashian. Fanúšikov dráždia oblečené len v spodnej bielizni, pričom sa obidve zahryznú do šťavnatého červeného jabĺčka.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

V príspevku na Instagrame na oficiálnom účte značky opisujú fotku slovami „bavlna nikdy nevyzerala tak dobre“. Známe ženy pózujú oblečené v novej bavlnenej kolekcii, pričom fotka za prvú hodinu získala viac ako stotisíc lajkov. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SKIMS (@skims)

Domov
Zdieľať
Diskusia