Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2021, 16:37
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Vojna v polícii pokračuje, obvinili bývalého operatívca protizločineckej jednotky NAKA

NEWS VOJNA V POLÍCII
Uložiť Uložené

Kaľavského obvinili pre korupciu a zneužívanie právomoci verejného činiteľa, informuje TV Markíza.

Voči kľúčovej osobe z aktuálneho sporu medzi inšpekciou ministerstva vnútra a NAKA vzniesli obvinenie. 

Bývalého šéfa operatívcov protizločineckej jednotky NAKA Jána Kaľavského obvinili pre korupciu a zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dňa 21. septembra 2021 vzniesol obvinenie voči osobe Jánovi Kaľavskému pre pokračujúcu korupčnú trestnú činnosť spáchanú v súbehu s pokračujúcim trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Momentálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan podľa TV Markíza

Ján Kaľavský je jedným z ľudí, proti ktorým chcela Národná kriminálna agentúra zakročiť pre podozrenia zo založenia organizovanej skupiny na diskreditáciu vyšetrovateľov NAKA. Policajti z tímu Očistec to však nestihli, pretože ich inšpekcia predbehla a súd ich zobral do väzby. 

Okrem Kaľavského podozrievali policajti NAKA z členstva v „antitíme“ aj bývalého šéfa NAKA Branislava Zuriana a exšéfku vyšetrovacieho tímu inšpekcie Dianu Santusovú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia