Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2021, 17:27
Čas čítania 0:42
Dominik Vetrák

Minecraft je údajne najúspešnejšia hra histórie. Predalo sa jej už viac ako 200 miliónov kópií

Minecraft je údajne najúspešnejšia hra histórie. Predalo sa jej už viac ako 200 miliónov kópií
Zdroj: Mojang
TECH MINECRAFT
Uložiť Uložené

10-ročná hra sa dodnes predáva ako teplé rožky.

Minecraft vyšiel v novembri 2011 a odvtedy sa pravidelne udržiava v rebríčkoch najpredávanejších hier na väčšinu platforiem. Napríklad za august obsadil 8. priečku najpredávanejších hier v USA. Celkovo si ho v auguste v obchode Playstation Store kúpilo a stiahlo z neho toľko ľudí, že sa v USA dostal na 3. a v Európe na 2. miesto. A to 10 rokov po vydaní.

Odporúčané
Marvel chystá hneď 5 obrovských hier na nové konzoly. Prichádza temný tím Avengers, Wolverine, ale aj Venom a Strážcovia galaxie Marvel chystá hneď 5 obrovských hier na nové konzoly. Prichádza temný tím Avengers, Wolverine, ale aj Venom a Strážcovia galaxie 20. septembra 2021, 14:30

Hra je navyše plná všelijakých mikrotransakcií a predmetov, ktoré si môžeš kúpiť za reálne peniaze. A to je ďalší obrovský zdroj príjmov. Podľa súčasného produktového manažéra marketingu v Xboxe (Minecraft patrí pod Xbox) Austina Josepha je hra najúspešnejšou videohernou značkou všetkých čias. Podľa jeho slov len za rok 2020 zarobila viac ako 1,1 miliardy dolárov.

Nejde však o oficiálne informácie, ale o tvrdenia z jeho linkedinovej stránky. Nie je však ťažké predstaviť si, že nepreháňa, čo sme podložili predajmi hry hneď na začiatku článku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia