Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2021, 16:20
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík

Prešovský arcibiskup chytil koronavírus pri návšteve pápeža. Je očkovaný a má iba mierne príznaky

NEWS CIRKEV OČKOVANIE
Uložiť Uložené

V súčasnosti je v domácej karanténe.

Prešovský arcibiskup Ján Babjak patrí medzi prvých oficiálne známych duchovných zo Slovenska, ktorí sa nakazili počas návštevy pápeža Františka. Vo svojich 67 rokoch patrí do rizikovej skupiny. Našťastie sa však dal zaočkovať. Aktuálne sa nachádza v domácej karanténe s miernymi príznakmi ochorenia, informovala TV Markíza.

Gŕeckokatolíckeho arcibiskupa Babjaka otestovali ešte v sobotu, pretože sa stretol s nakazeným biskupom z Grécka. S ním bol v Budapešti aj v Prešove.

Odporúčané
Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku 14. septembra 2021, 21:47

Hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara pre TV Markíza povedal, že každého zo skupiny Konferencie biskupov Slovenska, ktorí mohli byť v kontakte s Babjakom, o jeho nakazení informovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia