Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 20:53
Čas čítania 0:57
Ema Stanovská

Sex s robotom? V prieskume zisťovali, koľko ľudí by sa na to dalo, výsledky sú prekvapivé

Sex s robotom? V prieskume zisťovali, koľko ľudí by sa na to dalo, výsledky sú prekvapivé
Zdroj: Universal Pictures
NEWS ROBOTIKA
Uložiť Uložené

Prieskum vykonaný na vzorke 1 200 mužov a žien skúmal, aký majú ľudia postoj k robotom.

Tému robotiky si mnohí ľudia stále spájajú s katastrofickými sci-fi filmami, v ktorých roboti prevezmú moc nad celou planétou a začnú ovládať ľudí. Americká spoločnosť Tidio sa preto rozhodla vykonať prieskum na vzorke 1 200 ľudí, ktorým chcela zistiť, či je táto predstava v spoločnosti stále zaužívaná.

Firma sa zamerala na časté (ale aj menej časté) témy. Napríklad to, či sa máme báť vyspelých robotov, ktorí fungujú na báze umelej inteligencie, či ovládnu svet a či nám roboti zoberú prácu (alebo dokonca frajera/frajerku). Výsledky prieskumu sú pomerne prekvapivé.

Až 69 % opýtaných sa obáva, že o niekoľko rokov prídu o prácu, pretože ich pracovnú pozíciu nahradí umelá inteligencia. Najohrazenejšie povolanie sú podľa nich pokladníci, vodiči a prekladatelia. „V bezpečí“ by mali byť najmä umelci, psychológovia a policajti.

robot
Zdroj: Tidio.com

Menej ako polovica ľudí (45 %) si myslí, že ak by umelá inteligencia prevzala kontrolu nad ekonomikou, mohla by pomôcť znížiť úroveň korupcie a zlepšiť ekonomickú úroveň krajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia