Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2021, 15:17
Čas čítania 0:57
Adam Novosad

Po 30 rokoch od úteku z väzenia sa Austrálčan prihlásil na polícii. Život za mrežami bude podľa neho lepší ako život na ulici

NEWS ŽIVOT VO VÄZENÍ
Uložiť Uložené

Austrálsky väzeň prežil posledných 30 rokov v šedej zóne, ale pandémia ho pripravila o živobytie.

Pandémia ho pripravila o bývanie, tak sa radšej prihlásil naspäť na polícii. Darko Desic sa v nedeľu prihlásil na policajnej stanici, pretože vo veku viac ako 64 rokov odmietal prespávať pod holým nebom. Z väzenia utiekol ešte v roku 1992, keď sa mu vďaka súprave nástrojov podarilo preniknúť za múry väznice Grafton Correctional Centre a vrátiť sa do bežného života. Polícii sa ho celé tri dekády nedarilo vystopovať, ale pandémia koronavírusu prípad zvrátila, uvádza ABC.

Desic pritom z väzenia utiekol napriek tomu, že dostal len tri a pol roka za prechovávanie a pestovanie marihuany. Keď sa rozhodol utiecť, mal za sebou už 13 mesiacov trestu, čo prekvapilo strážnikov aj vedenie väznice, ale nájsť sa ho nikdy nepodarilo.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Stockvault

Policajné zložky pracovali s verziou, že Desic utiekol do Sydney, kde v okrajových častiach mesta pracoval ako robotník na stavbách a privyrábal si manuálnou prácou, aby mohol výplatu dostávať v hotovosti na ruku a nemusel sa zaoberať bankovými účtami či štátnymi inštitúciami, prostredníctvom ktorých by ho polícia skôr či neskôr vypátrala.

Domov
Zdieľať
Diskusia