Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2021, 14:26
Čas čítania 1:17
Kamila Šebestová

Koronavírus: počas leta pribudlo o 90 % prípadov viac než vlani. Najviac nakazených je medzi mladými ľuďmi

NEWS EURÓPSKA ÚNIA LGBT+
Uložiť Uložené

Úrad verejného zdravotníctva SR prišiel s doplnenou analýzou. Výsledky sú prekvapivé.

Na Slovensku je zaočkovaná už takmer polovica populácie. Pandémia sa však stále nekončí a s návratom do škôl čelíme tretej vlne. Za posledné dni pribúdajú stovky prípadov, toto leto bolo viac nakazených než minulý rok. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky vypracoval analýzu, v ktorej dospel k prekvapivým výsledkom. 

V júli a auguste 2021 zaznamenali spolu 4 162 pozitívne testovaných prípadov. V júli bolo nakazených 1 232 ľudí. Ak to porovnáme s júlom v minulom roku, keď sa vyskytlo len 645 prípadov, pozorujeme masívny, 91-percentný nárast. 

Počet prípadov v auguste tohto roka bol 2 930. Hoci aj minulý rok bolo v auguste prípadov výrazne viac ako v júli, ich počet bol výrazne menší než teraz – 1 656. Opäť teda počet nakazených medziročne extrémne stúpol, konkrétne o 77 percent

koronavírus, leto
Zdroj: ÚVZ SR

Najviac nakazených je medzi tínedžermi

Zaujímavý je aj vek nakazených. Toto leto sa vyskytlo najviac pozitívnych prípadov medzi 15- až 19-ročnými a 20- až 24-ročnými. Nakazených bolo len 354 ľudí z rizikovej skupiny, teda ľudí vo veku 65 rokov a viac. 

Domov
Zdieľať
Diskusia