Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2021, 10:51
Čas čítania 4:29
Martin Adam Pavlík

Buchinger je prvým dvojnásobným šampiónom domácej organizácie (Report z turnaja Oktagon 27)

Buchinger je prvým dvojnásobným šampiónom domácej organizácie (Report z turnaja Oktagon 27)
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT MMA OKTAGON OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Turnaj, ktorý sa konal v Bratislave na štadióne Ondreja Nepelu, možno označiť len jedným slovom – nezabudnuteľný.

„Dámy a páni, myslím si, že víťazi sme všetci tí, čo sme tu dnes mohli byť,“ povedal počas záverečného prejavu v klietke Ondřej Novotný – a nemohol to povedať výstižnejšie. Každý, kto sa v sobotu 11. septembra ocitol na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, jednoducho musel byť nadšený. Opäť sa totiž prepisovala história. A my sme boli pri tom.

Aký by to bol turnaj bez potu, krvi a sĺz? Ukončenia v prvej minúte, zlomové momenty v kariérach bojovníkov, burácajúce publikum tlieskajúce postojačky, sklamania domácich, nečakané požiadanie o ruku či mimoriadne vyrovnaná päťkolová vojna v hlavnom zápase večera, absolútne berúca dych, pri ktorej sa človek bál čo i len žmurknúť. Bola to jedna veľká fantázia.

Bez českých bojovníkov

Po dvoch rokoch sa fanúšikovia toho najdrsnejšieho športu vrátili na Zimný štadión Ondreja Nepelu, aby si znova užili atmosféru turnajov domácej organizácie Oktagon MMA. Nemohli spraviť lepšie. Na štadióne síce mohlo byť podľa Ondřeja Novotného vzhľadom na súčasné protipandemické opatrenia len 75 % ľudí z celkovej kapacity (čo predstavuje zhruba 8 000 ľudí), bolo však cítiť skvelú atmosféru a decibely vytvorené publikom miestami až ohlušovali.  

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Oktagon 27 bol historicky prvým turnajom, na ktorom sa nepredstavil žiadny český zápasník. Hoci očakávaný zápas medzi jediným zástupcom našich susedov Matoušom Kohoutom a Ferom Fodorom z bratislavského OFA „gymu“ sľuboval ostré výmeny v stoji, nakoniec ho však organizátori museli pre zdravotné problémy Fodora zrušiť. Kohout tak ostal v deň zápasu bez súpera a musel sa zmieriť s tým, že na turnaji nenastúpi. Ich stret odložili na neurčito.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Matouš ‘MightyRooster’ Kohout (@matouskohout)

Koniec v prvých sekundách 

Prelims kartu a famózny večer odštartoval duel obrovských ťažkotonážnikov. V MMA už poriadne skúsený Ukrajinec Jevgenij Golub sa postavil Štefanovi Vojčákovi. Preňho to bola na poli zmiešaných bojových umení premiéra. Golub nastupoval do klietky počas energickej skladby Hungry od Roba Baileyho & The Hustle Standard, čím chcel dať najavo, že je hladný po víťazstve. Hladnejší sa však nakoniec ukázal byť práve Vojčák. Ten debut zvládol ukážkovo a Ukrajinca ukončil za necelých 30 sekúnd devastačným ground and pound-om na zemi. 

Štefan Vojčák v súboji s Ukrajincom Golubom.
Štefan Vojčák v súboji s Ukrajincom Golubom. Zdroj: Oktagon MMA

Druhý zápas medzi Michalom Plesníkom a Matejom Šurinom rozprúdené publikum mierne schladil. Nebol príliš atraktívny a odohrával sa z veľkej časti na zemi, čo viacerých nudilo. Po troch kolách bol jasným víťazom aktívnejší Šurin. Život vrátila na štadión vychádzajúca hviezda z trnavského Spartakus Figh Gymu – len 20-ročný víťaz poslednej série reality šou Oktagon výzva Matej Paulus. Napravil si chuť po tohtoročnej prehre s Michalom Konrádom a aj vďaka veľkej podpore publika, ktoré neprestajne skandovalo jeho meno, vo veľmi tesnom a náročnom zápase zdolal Poliaka Szymona Rakowicza.

Domov
Zdieľať
Diskusia