Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2021, 14:30
Čas čítania 7:15
Jakub Paulík

10 prepychových domov hollywoodskych hviezd: vlastné jazerá, kiná, tobogany či vinohrady

FILMY A SERIÁLY HERCI HEREČKY LUXUSNÉ DOMY SLÁVNYCH OSOBNOSTÍ
Uložiť Uložené

V týchto domoch by si si užil aj pandemický lockdown.

Hollywoodski herci a herečky si za honoráre z filmového biznisu môžu dovoliť kúpiť domy, ktoré svojou veľkosťou pripomínajú priam kráľovské paláce. Mnohí z nich pritom majú dostatok peňazí na to, aby vlastnili hneď niekoľko luxusných nehnuteľností. 

V článku sme sa zamerali na 10 ohromujúcich domov, v ktorých bývali či stále bývajú tí najznámejší herci a herečky. Pozreli sme sa na prepychové sídlo Willa Smitha s vlastným jazerom, obrovskú vilu Jennifer Aniston, v ktorej sa môže kúpať v záhrade na čerstvom vzduchu, či na dom Marka Wahlberga s vlastným toboganom.

V tomto článku si prečítaš:
  • V čom dome nájdeš meditačnú komnatu.
  • Kto susedí s Milou Kunis, Ashtonom Kutcherom či Katy Perry.
  • Kto si užíva dom s rozlohou takmer 3 000 m2.
  • Ako Brad Pitt a Angelina Jolie upravili francúzsky zámok Miraval.
  • Kto má zo svojho domu výhľad na oceán.

Will Smith/Jada Pinkett Smith

Will Smith.
Will Smith. Zdroj: Google Earth/screenshot
Miesto: Calabasas/USA
Hodnota: 42 miliónov dolárov
Rozloha domu: 2 323 m2

Sídlo Willa Smitha a jeho manželky Jady Pinkett Smith je aj v porovnaní so zvyškom hollywoodskej elity skutočne prepychové. Jeho cena sa odhaduje na približne 42 miliónov dolárov.

Odporúčané
Zendaya: Tajne chodila s hercom z Euphorie, kariéru začínala po boku hviezdy Onlyfansu a mohla byť basketbalistkou Zendaya: Tajne chodila s hercom z Euphorie, kariéru začínala po boku hviezdy Onlyfansu a mohla byť basketbalistkou 10. marca 2024, 14:30

Za nehnuteľnosťou slávnych hercov sa rozprestiera ich vlastné jazero s malým ostrovčekom a altánkom. Z druhej strany môžeš vidieť tenisové a basketbalové ihrisko či trampolíny. Samozrejme, nesmie chýbať ani bazén. Túto gigantickú vilu pre Smithovcov stavali dlhých 7 rokov od roku 2003. 

Dizajn domu navrhol Stephen Samuel spoločne s architektom Harrym Peterezom-Daplom a o interiér sa postarala Judith Lance, píše časopis Architectural Digest. Do priestorov vily Smithovci prechádzajú cez obrovské dvere, ktoré vraj pochádzajú z indickej pevnosti.

Will Smith.
Will Smith. Zdroj: Youtube/Will Smith

Vnútri sa okrem iného nachádza súkromné kino či nahrávacie štúdio, kde Willow Smith, dcéra Willa Smitha, nahrala singel Whip My Hair. V interiéri (fotografie nájdeš tu) je situovaná aj meditačná komnata pre Jadu, biliardová miestnosť a 9 spální, ktoré počtom zodpovedajú aj garáži s priestorom pre 9 automobilov.

Interiér domu je zariadený v štýle Afriky, Stredného východu, amerického juhozápadu či Ázie, čo sa prejavuje napríklad na výbere nábytku, zábradlia či dverí. Najobľúbenejšou časťou sídla je pre Willa Smitha jazero, kde podľa vlastných slov dostáva odpovede na svoje vnútorné otázky. Pokiaľ by si si chcel prezrieť exteriér vily v detailoch, určite si vlož nižšie priloženú adresu do Google Earth.

Tom Cruise/Katie Holmes

Tom Cruise.
Tom Cruise. Zdroj: Google Earth/screenshot
Miesto: Beverly Hills/USA
Hodnota: 40 miliónov dolárov
Rozloha domu: 956 m2

Kaštieľ v Beverly Hills bol pre Toma Cruisa a jeho vtedajšiu manželku Katie Holmes domovom takmer 10 rokov. Do sídla sa nasťahovali v apríli 2006, keď ho odkúpili za vyše 30 miliónov dolárov. V roku 2016 vilu predali za zhruba 40 miliónov dolárov, informuje Variety.

Tom Cruise.
Tom Cruise. Zdroj: Google Maps

V interiéri domu, originálne postaveného v roku 1936, mohli manželia bez problémov ubytovať množstvo hostí. K dispozícii mali 7 spální a 9 kúpeľní. Na pozemku sa nachádzal aj tenisový kurt s basketbalovými košmi, plavecký bazén či ihrisko pre deti.

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

Mimo kaštieľa stáli apartmány určené aj pre zamestnancov. Vysoké múry a stromy v okolí vily zaisťovali, že si Tom Cruise so svojou exmanželkou mohol užívať ničím nerušené súkromie. Bohužiaľ, zábery z interiéru nie sú dostupné.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence.
Jennifer Lawrence. Zdroj: Google Earth/screenshot
Miesto: Beverly Hills/USA
Hodnota: 8 miliónov dolárov
Rozloha domu: 511 m2

Jennifer Lawrence svoj dom v Beverly Hills odkúpila za približne 8 miliónov dolárov. V minulosti ho podľa House & Home vlastnili celebrity ako moderátorka Ellen DeGeneres či speváčka a herečka Jessica Simpson, ktorá ho predala Jennifer Lawrence.

Vo vstupnej hale domu je umiestnené točité schodisko vedúce na druhé poschodie a po pravej strane sa nachádza pohodlne pôsobiaca obývačka s dvojicou kresiel a dlhým gaučom, medzi ktorými je sklenený stôl (fotografie nájdeš tu alebo na videu nižšie). S obývačkou susedí malá jedálenská miestnosť, v ktorej by sa mohla v ideálnom prípade navečerať 6-členná rodina.

Jennifer Lawrence má v dome samostatnú veľkú miestnosť na šaty aj s kreslom pred zrkadlom, kde sa môže upravovať, kým vyrazí do sveta.

V kuchyni sa herečke pri varení ponúka pohľad do zelenej záhrady s malou fontánou a bazénom, ktorá je umiestnená priamo za domom. Jednou z najväčších miestností je jedna zo spální s priestrannou posteľou, vedľa ktorej sa nachádza menší stolík a stoličky, zrejme na poobedné popíjanie kávy či čaju.

Odporúčané
Braňo predáva reality na Malorke. Keď som si porovnal, čo mi za tie šialené ceny ponúka Bratislava verzus Palma, bolo rozhodnuté Braňo predáva reality na Malorke. Keď som si porovnal, čo mi za tie šialené ceny ponúka Bratislava verzus Palma, bolo rozhodnuté 3. februára 2024, 14:30

Ak by herečku vyvaľovanie sa v luxusnej posteli v hlavnej spálni omrzelo, môže ju ľahko vystriedať. V jej dome sa totiž nachádza celkovo 5 spální. Nie je teda problém, aby si k sebe zavolala prominentných susedov. Medzi nich podľa The Sun patrí slávny herecký pár Mila Kunis a Ashton Kutcher či Cameron Diaz. Neďaleko majú domy aj Katy Perry, Adele či Nicole Kidman.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston.
Jennifer Aniston. Zdroj: Google Earth
Miesto: Los Angeles/USA
Hodnota: 21 miliónov dolárov
Rozloha domu: 790 m2

Priestranná vila vyšla populárnu herečku zo seriálu Priatelia Jennifer Aniston v roku 2011 na približne 21 miliónov dolárov. Už na prvý pohľad je vidno, že ide o skutočne luxusné obydlie.

V dome Jennifer Aniston sa nachádzajú 4 spálne a 6 kúpeľní. Zaujímavosťou je, že jedna z nich je priamo prepojená s malým „výbehom“ do vnútornej mini záhrady (fotografia nižšie), od ktorej ju delia len posuvné dvere. Herečka sa tak môže kúpať vo vani a užívať si čerstvý vzduch.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 103210 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzerá kúpeľňa Jennifer Aniston s výhľadom na malú záhradu.
  • Ktorý herec si vystačí s domom so skromnou rozlohou 180 m2.
  • Na čom pozemku by si našiel tobogan.
  • Ktorý herec má pri bazéne vlastnú sochu.
  • Kto mal vo svojej vile spálňu prepojenú s barom.
  • Čia vila sa predávala za 110 miliónov dolárov.
Domov
Zdieľať
Diskusia