Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. októbra 2021, 17:07
Čas čítania 6:15
Ema Stanovská

Najlepšie raňajky v Bratislave: 11 prevádzok, ktoré stoja za to

GASTRO BRATISLAVA GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Zoznam raňajkární, ktoré v hlavnom meste jednoznačne treba vyskúšať.

Nie je nič hedonistickejšie ako ráno vstať, obliecť sa a vychutnať si prvé jedlo dňa v štýlovej kaviarni alebo na námestí zaliatom ranným slnkom. Bratislava ponúka čoraz viac možností, ako si tento malý „rozmar“ dopriať, a to bez ohľadu na to, či sa uspokojíš s domácim „vlašákom“ alebo chceš poriadny brunch zo sezónnych ingrediencií. 

Panenská kaviareň

Adresa: Panenská 18
Raňajky podávajú: v pondelok až piatok od 7.00 do 15.00, sobotný brunch od 8.00 do 13.00
Objednaj siacai misku s domácou granolou alebo avokádový chlebík s hruškou a nivou (a k tomu flat white, ak je pracovný deň, a mimosu, ak je víkend)
 

Táto raňajkáreň má asi najpestrejší a najfarebnejší výber raňajok a brunchov. V ponuke dominujú čerstvé croissanty s rôznymi druhmi džemu (1,90 €), ovsené a pohánkové kaše s čerstvým ovocím (5,50 €), french toast (6,50 €), smoothie a acai bowls (5 – 7,90 €) a rôzne chlebíky s avokádom, lososom a domácimi nátierkami (6,50 – 7 €).

Kaviareň myslí aj na vegánov, ľudí s potravinovými intoleranciami či tých, ktorí nemajú radi „kyslú kávu“ – používajú značku Cremcaffé Trieste by Julius Meinl, ktorá sa vyznačuje skôr plnšou chuťou a arómou. Raňajky si môžeš vychutnať každý pracovný deň, cez víkendy pripravujú bohatší brunch. A ak sa ti nechce vstať z postele, môžeš si ich aj objednať.

Panenská kaviareň
Zdroj: FB @Panenská kaviareň

Fach bistro

Adresa: Ventúrska 10
Raňajky podávajú: každý deň od 8.30 do 16.00
Objednaj si: domáci kváskový chlieb s maslom a cukrovým „crumble“, kváskový croissant s mandľami alebo ryžovú kašu s marhuľami a matcha crumble
 

Obľúbené celebritné bistro v škandinávskom štýle nás ešte nikdy nesklamalo. Jeho najväčšími plusmi je konštantná kvalita jedla, sezónne menu a stála ponuka vynikajúceho kváskového pečiva, ktoré pečú každé ráno - od ich kardamómových drdolov a sýtych kváskových croissantov sme závislí. Ak si k nim dáš vynikajúci krémový flat white, ostaneš sýty minimálne tri hodiny.

Odporúčané
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine 14. marca 2024, 17:00

Naraňajkovať sa tu môžeš aj vo „veľkom štýle“, čo síce pocíti tvoja peňaženka, ale tvoje chuťové poháriky budú plesať ešte dva dni. Ryžová kaša s kešu mliekom, arašidovým maslom a marhuľami (7,50 €) je ultimátny comfort food, pošírované vajcia s holandskou omáčkou, paradajkami, kelom a slaninou (9,90 €) ťa možno zasýtia až do večera. My však nedáme dopustiť na poctivý drevorubačský chlieb s maslom (4,10 €) – to najjednoduchšie je aj tak najlepšie.

FACH Bratislava
Zdroj: FB FACH Bratislava

Yeme

Adresa: Námestie SNP 18/Landererova 6 – 8/Tomášikova 46A/Búdková 39/Tyršák
Raňajky podávajú: každý deň od 7.00 do 10.30
Objednaj si: farmársku praženicu alebo ražnú avokádovú kocku s vajíčkom 

Kedysi len predajňa s nadštandardnými potravinami a kaviareň, dnes už aj raňajkáreň a bistro. Raňajky v Yeme sú pre teba ako vyšité, ak máš rád klasiku a nie si ochotný zaplatiť majland za „hipsterské vajcia s klíčkami“. Za potraviny si tu síce priplatíš, no raňajky dostaneš (na pomery v Bratislave) za prijateľnú cenu.

Obľúbené sú tu napríklad anglické raňajky (4,90 €), praženica z vajíčok z voľného výbehu s kváskovým chlebom (3,90 €) a chlieb vo vajci (3,80 €). Párkomilci určite ocenia, že tu majú na výber až sedem druhov rôznych párkov s horčicou, kečupom a chlebom (3,90 €).

Raňajky si môžeš vychutnať priamo v centre na Námestí SNP (pozor, na terase je takmer vždy plno) alebo dokonca na mestskej pláži Tyršák s výhľadom na Dunaj.​​​​​​​

YEME plnochutné potraviny
Zdroj: FB YEME plnochutné potraviny

 Zylinder


Adresa: Hviezdoslavovo nám. 19
Raňajky podávajú: od stredy do nedele od 8.00 do 11.00
Objednaj si: Leberkäse alebo vajíčko Benedikt
 

Reštaurácia sa zameriava na tradičné gastronomické špeciality rakúskej, slovenskej a maďarskej kuchyne, v poslednom čase sa však pýši najmä svojimi novými „prešporskými“ raňajkami. Keď ochutnáš rakúsku syrovú klobásu s kari horčicou (6 €) alebo Leberkäse – mäsiarsku sekanú v kaizerke (5,50 €), budeš sa tu cítiť ako vo viedenskej kaviarni z minulého storočia.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 62522 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde nájdeš dve najlepšie bratislavské pekárne s francúzskym pečivom.
  • Kde je normálne piť víno už od rána.
  • Kde nájdeš ten najchrumkavejší croissant.
  • V ktorom retro podniku si dáš domácu tresku alebo vlašák.
  • Ktorá kaviareň ponúka ten najlepší avokádový chlebík.
Domov
Zdieľať
Diskusia