Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2021, 6:35
Čas čítania 1:00
Tímea Krauszová

Dedinka Fucking si zmenila meno, už mali dosť turistov, ktorí sa tam chodili odfotiť. Fugging až tak ľudí neláka

NEWS VTIPNÉ MOMENTY
Uložiť Uložené

Malinká dedinka so zhruba 150 obyvateľmi niesla veľmi dlho bizarné meno, pre ktoré ju navštevovalo množstvo turistov

Malinká dedinka so zhruba 150 obyvateľmi niesla veľmi dlho bizarné meno, pre ktoré ju navštevovalo množstvo turistov. Fucking sa nachádza na západe Horného Rakúska na hranici s Bavorskom a od začiatku roka 2021 sa oficiálne nazýva Fugging (takto sa názov písal aj kedysi dávno v nemčine). Starostka Andrea Holznerová vraví, že konečne sa do dedinky vrátil pokoj. Zmenu názvu svojej obce si pochvaľuje, píše rakúsky Kurier.

Turisti im nedali spať, na Instagrame trendoval #fuckingaustria

Fotky s tabuľou pri vstupe do dediny valcovali Instagram roky. Miestnym to prekážalo – považovali to za dehonestujúce a nával turistov v maličkej usadlosti len narúšal pokojný život. „S rastúcou popularitou sociálnych sietí a lovom blogerov, ktorí chceli urobiť to najlepšie video, najvtipnejšiu fotku, vzrástlo aj porušovanie súkromia našich obyvateľov,“ povedala starostka pre rakúske múzeum histórie HDGÖ.

Múzeum na viedenskom námestí Heldenplatz od nedele vystavuje poslednú tabuľu s názvom Fucking. Podľa kurátorky múzea znázorňuje, ako dokázali sociálne siete pritiahnuť pozornosť na novú „menu“, ktorou je pozornosť. Selfie fotky a videá, ktoré sa môžu stať virálnymi zo dňa na deň, každému umožňujú stať sa hviezdou, hoci tá sláva môže byť prchavá.

Odporúčané
Spríjemni si deň čiernym humorom. 33 vtipov, ktoré ti zlepšia náladu Spríjemni si deň čiernym humorom. 33 vtipov, ktoré ti zlepšia náladu 5. apríla 2023, 15:20

Podľa Guardianu bola dedinka inšpiráciou aj pre miestny pivovar, ktorý v roku 2010 zvolil firemný názov Fucking Hell. Pivovar sa nachádza v Čiernom lese a manažérom sa po istom naťahovaní podarilo presvedčiť Úrad Európskej únie pre duševné vlastníctvo, že nejde o nadávku, ale o referenciu na rakúsku obec.

Dedinka zmenu mena ohlasovala už minulý rok. V jej okolí sú aj obce s názvami Oberfucking a Unterfucking, ktoré zatiaľ zmenu názvov neavizovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia