Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2021, 12:51
Čas čítania 0:39
Jakub Paulík TASR

VIDEO: Slováci vytvorili hymnu pre pápeža s vlastným klipom. Nechýba gitarová sólovka a chválenie Ježiša

HUDBA PÁPEŽ
Uložiť Uložené

O skladbu sa postarala kapela Peter Milenky & band.

S blížiacou sa návštevou pápeža Františka gospelová skupina Peter Milenky & band zverejnila na Youtube skladbu Oslávený kríž, ktorá je hymnou stretnutia Slovákov so Svätým Otcom v Prešove. Ten našu krajinu poctí návštevou v období medzi 12. až 15. septembrom. Okrem Prešova navštívi aj Bratislavu, Košice a Šaštín.

„Pieseň nás pomyselne vovádza na púť po stopách presvätej Bohorodičky a svätého Jozefa, kde sa stretávame s ich každodennými prácami a modlitbou,“ povedal hovorca Prešovskej gréckokatolíckej archieparchie Michal Pavlišinovič.

Vo videoklipe môžeš vidieť členov kapely, ilustračné zábery Jozefa a Márie, ale aj archívny záznam s pápežom Františkom. „Vykročil som nerovným smerom, cestou, čo dávnou predo mnou prešli Jozef aj Mária. Jeho stopy voňajú drevom, tie jej nehou, modlitbou, teraz k nim svoje pripájam ja,“ spieva v skladbe Peter Milenky.

Na návštevu pápeža sa pôvodne mohli zaregistrovať len zaočkovaní ľudia. Ešte cez víkend však prišlo k zmene pravidiel. Po novom bude návšteva Svätého Otca spadať pod režim OTP (očkovaní, testovaní a po prekonaní ochorenia covid-19). Viac sa dočítaš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia