Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2021, 6:32
Čas čítania 1:09
Martin Adam Pavlík TASR

Čakáš, že vzhľadom na koronu zase nepôjdeš do školy? Minister školstva ti odkazuje, že zbytočne

Čakáš, že vzhľadom na koronu zase nepôjdeš do školy? Minister školstva ti odkazuje, že zbytočne
Zdroj: TASR
NEWS COVID AUTOMAT KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Podľa Branislava Gröhlinga (SAS) sa už nemôže stať, že by sme mali v krajine kompletne zatvorené všetky školy.

Letné prázdniny sa definitívne skončili. Od štvrtka 2. septembra sa opäť otvoria základné a stredné školy, pričom sa do nich vráti celkovo 706 825 žiakov. Do školských lavíc z tohto počtu zasadne 65 622 prvákov základných škôl.

Situácia z minulého školského roka by sa však už opakovať nemala a školy sa už plošne z dôvodu pandémie zatvárať nemajú. Uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling v rozhovore pre TASR pri príležitosti začiatku nového školského roka 2021/2022, keď sa snažil porovnať súčasnú situáciu s predchádzajúcim rokom. 


„Veľmi dôležitá zmena, ktorá sa podarila oproti predchádzajúcej vlne, je, že bol upravený covid automat. Nastavený je tak, že všetky školy pre všetky deti a okresy budú stále otvorené – a takéto uvoľnenie máme len v školstve,“ uviedol Gröhling. Podľa jeho slov sa na základe pozitivity žiakov budú zatvárať len jednotlivé triedy, nie celé školy.

Domov
Zdieľať
Diskusia