Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2021, 16:30
Čas čítania 1:34
Martin Mičuda

Nová pýcha AMG nesie názov GT 63 S E Performance, má až 843 koní a vyše 1 400 Nm!

Nová pýcha AMG nesie názov GT 63 S E Performance, má až 843 koní a vyše 1 400 Nm!
Zdroj: Daimler
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Mercedes-AMG odhalil vynovenú podobu vrcholného 4-dverového GT.

Začiatkom leta nám Mercedes-Benz, respektíve jeho divízia Mercedes-AMG ukázala jemne modernizované 4-dverové GT. Facelift sa niesol v znamení výhradne šesťvalcových verzií GT 43 a GT 53, ktoré svojho času zastúpili jediné motorické verzie v ponuke. Už vtedy sme však vedeli, že vrcholný osemvalec z ponuky nevypadne, akurát automobilka ešte pracuje na jeho vylepšeniach. Tie uzreli svetlo sveta v uplynulých hodinách, a to vo veľkom štýle a s pomerne dlhým názvom GT 63 S E Performance 4-Door.

Odporúčané
Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu 5. mája 2019, 19:46

Ako sa totiž predpokladalo, V8 vo verzii GT 63 pod kapotou dopĺňa elektrická sústava, čím spoznávame vôbec prvý vysokovýkonný plug-inový hybrid od trojcípej hviezdy. V rámci predošlých správ ponesie dodatok E Performance, čím automobilka odkazuje na technológie z formuly 1. Srdcom novinky je naďalej agregát 4.0 V8 biturbo s výkonom 470 kW/639 koní a 900 Nm, po novom je však doplnený ešte o elektromotor.

Mercedes-AMG, GT 63 S,
Zdroj: Daimler
Domov
Zdieľať
Diskusia