Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2021, 14:30
Čas čítania 6:51
Dominik Vetrák

Sex, brutálne vraždy, sofistikovaný, ale aj záchodový humor a špičková animácia. Toto je 10 najlepších animovaných seriálov

Sex, brutálne vraždy, sofistikovaný, ale aj záchodový humor a špičková animácia. Toto je 10 najlepších animovaných seriálov
Zdroj: Adult Swim
FILMY A SERIÁLY ANIMOVANÉ SERIÁLY HBO NAJLEPŠIE SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Ak hľadáš ozaj kvalitné animované seriály, ktoré budeš hltať viac ako tvoje deti či mladší súrodenci, máme pár vynikajúcich tipov.

Vyhli sme sa Simpsonovcom, Futurame, Family Guy, Bob’s Burgers a South Parku, keďže tie pozná aj tvoja starká. Rovnako sme sa vyhli všetkým anime, keďže tým sme venovali samostatný článok.

Rozmýšľali sme, že top 10 zostavíme len zo seriálov na Netflixe, ale nakoniec sme sa rozhodli, že do úvahy budeme brať všetky streamingové platformy, ktoré si vieš normálne predplácať a sledovať aj na Slovensku. Vypadli teda Disney+ (Star Wars a Marvel seriály), HBO Max (Boondocks), Paramount+ a Hulu (Gravity Falls, Over the Garden Wall).

Odporúčané
RECENZIA: Witcher: Nightmare of the Wolf RECENZIA: Witcher: Nightmare of the Wolf 25. augusta 2021, 15:30

1. Rick and Morty – Netflix, HBO

Je až zarážajúce, koľko ľudí stále nevie o tomto seriáli. Lokálne televízie ho nevysielajú a z nejakého dôvodu sa mu ani po 5 sériách nepodarilo preraziť do vôd evergreenových a masových animovaných seriálov. Je pritom lepší než drvivá väčšina z nich.

Dej sleduje geniálneho vedca Ricka Sanchéza, ktorý dokáže cestovať dimenziami a v čase, dokáže vytvárať klony, gigantické príšery a vlastne dokáže čokoľvek, čo ti napadne. Nie je však neohrozený hrdina. V podstate je to antihrdina, miestami záporák, ktorý odmieta prijať zodpovednosť za svoje činy a často spôsobí bolesť a traumu miliónom ľudí vrátane svojej rodiny. 

Svoje bláznivé dobrodružstvá plánuje a vykonáva primárne s vnukom Mortym, nevinným chlapcom, z ktorého sa v priebehu seriálu stáva masový vrah s perverznými úchylkami. Rick a Morty je vynikajúci sci-fi seriál s množstvom originálnych nápadov, ktoré sa dajú uskutočniť vďaka animovanému formátu. Zároveň je nesmierne vtipný, takže je celkom možné, že hlavne v rámci prvých 2-3 sérií sa budeš nahlas smiať pri každej jednej epizóde. 

 

2. BoJack Horseman – Netflix

Na Refresheri máme už také malé pravidlo. Ak sa spomínajú animované seriály, respektíve nedocenené seriály, respektíve čokoľvek spojené so seriálmi, nedokážeme nerozoberať BoJacka Horsemana. BoJack by mal byť vyhlásený za kultúrne bohatstvo tejto planéty a mal by si ho pozrieť každý dospelý jedinec, nech už sa nachádza v akomkoľvek psychickom rozpoložení a životnej situácii. 

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

BoJack dokáže hojiť rany, ale aj vytvárať nové. Je neuveriteľne autentický a rozoberá viaceré stresujúce aspekty života, ľudského správania a sebadeštruktívneho zmýšľania nielen o sebe samom, ale aj svete ako takom. Tvorcovia sú nadmieru geniálni už len preto, že všetky tieto depresívne témy a sociálne problémy dokážu perfektne kombinovať s humorom. V jednej chvíli sa nahlas smeješ, v druhej zase s otvorenými ústami sleduješ dialógy postáv, ktoré ti pripomenú tvoje najväčšie životné omyly. 

Tvorcovia navyše sršia množstvom skvelých a originálnych nápadov spojených s vytváraním postáv a vizuálnych vtipov. BoJack sa totiž odohráva vo svete, kde zvieratá žijú rovnako ako ľudia. Chodia po dvoch nohách, rozprávajú, pracujú a žijú normálnym životom. Ryby akurát potrebujú vodu na dýchanie a vtáci si voľne lietajú po svete (mnohí to využívajú pri práci paparazzov). BoJacka môžeme opisovať v ďalších odsekoch, no ak sme ťa nepresvedčili doteraz, nemá to zmysel. Je to genialita a bodka. 

3. Big Mouth – Netflix

Netflix je plný titulov, ktoré oscilujú na pomedzí komediálnych a serióznych seriálov, obzvlášť tých animovaných. Ďalším skvelým príkladom je Big Mouth. Seriál zobrazuje deti, ktoré sa postupne dostávajú do puberty. V tomto období života ich začnú ovplyvňovať hormóny, ktoré seriál vyobrazuje ako hormonálne monštrá, večne nadržané, perverzné a úchylné stvorenia, ktoré našim tínedžerským hrdinom málokedy poradia správne.

Väčšinou sa pre svoje hormóny dostávajú do obrovských problémov. A to ako v partnerských vzťahoch, či už romantických, alebo kamarátskych, tak aj v tých rodinných. Big Mouth má veľké srdce a dokáže človeka dojať, no v prvom rade ide o komediálny seriál.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Má skvelé postavy, ktoré si okamžite zamiluješ a ktoré neustále dokážu prekvapiť nejakou bizarnosťou. Animák sa snaží podať neinformovaným aj informácie o sexualite z každého možného uhla pohľadu, takže je vhodný aj ako edukatívny program. Akurát sa naň musíš pozerať s veľkým nadhľadom.

4. Castlevania – Netflix

Castlevania je suverénne najlepší akčný animovaný seriál na Netflixe. Teda ak nerátame anime seriály z Japonska. A vôbec, klasické anime ako One Punch Man sa s Castlevaniou ani veľmi porovnávať nedá. Dej sa začína v roku 1455, keď sa do Draculovho zámku vydá mladá liečiteľka. Chce sa od neho naučiť o vede všetko, čo sa dá, aby tak svoje nadobudnuté znalosti využila pri liečení a pomoci ľuďom.

O 20 rokov neskôr je však usvedčená z čarodejníctva a upálená na hranici. Keď sa to dozvie lord Dracula, nastane peklo na zemi. Proti Draculovi a celému svetu upírov a príšer sa postaví čarodejnica Sylpha, posledný lovec príšer z rodu Belmont menom Trevor a Draculov syn Alucard. Medzi hlavnými postavami vynikajúco funguje chémia a s pribúdajúcimi epizódami sa zlepšujú aj ich bojové schopnosti. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 102486 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý špionážny seriál nás pravidelne svojím oplzlým humorom dostáva do kolien.
  • Ktorý tohtoročný seriál nás úplne ohúril a prekonal aj superhrdinský seriál The Boys.
  • Harley Quinn ťa vo svojom seriáli presvedčí, že je lepšia bez Jokera, no zato s menej známymi DC postavami.
  • Ktorý seriál sa môže pýšiť fotorealistickými animáciami.
Domov
Zdieľať
Diskusia