Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2021, 18:58
Čas čítania 2:46
Dominik Vetrák

What If? je splneným snom všetkých komiksových nadšencov. Spoznaj Black Panthera ako Star-Lorda či kapitánku Carter

FILMY A SERIÁLY WHAT IF?
Uložiť Uložené

Po dvoch epizódach animovaného antologického seriálu What If? môžeme byť s kvalitou nadmieru spokojní.

What If? je animovaný antologický seriál s 9 kratšími epizódami, ktoré sa zaoberajú alternatívnymi udalosťami v Marvel Cinematic Universe. V podstate to bude Multiverse neobmedzených možností, takže v jednotlivých príbehoch sa môže udiať hocičo. Na príbeh a udalosti v ostatných projektoch z Marvel Cinematic Universe to nebude mať žiadny vplyv.

 
V prvej a druhej epizóde sme videli Peggy Carter ako Captaina America či T’Challu ako Star-Lorda (išlo o poslednú prácu zosnulého Chadwicka Bosemana, ktorú kedy uvidíme). Upozorňujeme, že v článku nájdeš aj menšie spoilery z oboch dielov.

Odporúčané
9 zmien v príbehu a scenári, ktoré si vynútili herci 9 zmien v príbehu a scenári, ktoré si vynútili herci 17. augusta 2021, 9:30

Tvorcovia si pre nás pripravili aj odlišný priebeh udalostí zo známych filmov. V podstate pôjde o nevyužité nápady, scény z komiksov a všetko, čo by tvorcovia chceli vidieť inak/dokázali by si predstaviť inak, no nestalo sa to. Zaujímavo vyzerá aj epizóda, kde sa z Avengerov stanú zombíci, či epizóda s vyššími vesmírnymi bytosťami. Do konca prvej série ostáva ešte 7 častí a my po prvých dvoch musíme povedať, že sme viac než spokojní.

V prvom rade musíme vyzdvihnúť štýl animácie. Je tak trochu netradičný, no nesmierne kvalitný. Páči sa nám ako v pomalších, dialógových scénach, tak aj v akčných sekvenciách. Užili sme si ho obzvlášť v prvej epizóde počas leteckej sekvencie s Peggy a so Stevom Rogersom. Práve debutová časť ukázala, čo by sa stalo, keby sa supersérum dostalo do tela Peggy Carter a nie Steva Rogersa.

Samozrejme, vojenské vedenie s tým má problém, keďže ide o ženu, no Peggy postupne dokazuje, že je ideálnym vojakom. Spoľahnúť sa môže na svoju vernú skupinku na čele s Buckym a Rogersom, ktorý operuje obrovského robota poháňaného silou Tesseractu. Jemne nás prekvapila miera násilia a agresívneho štýlu boja Peggy a potešením bolo aj celkové spracovanie príbehu spoločne s pár komiksovými odkazmi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia