Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2021, 9:30
Čas čítania 4:50
Dominik Vetrák

9 zmien v príbehu a scenári, ktoré si vynútili herci

9 zmien v príbehu a scenári, ktoré si vynútili herci
FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Shakira, Ben Affleck či Dwayne Johnson nebrali NIE ako odpoveď.

Herci sú nástrojom štúdia a režiséra na to, aby hodnoverne rozpovedali ich príbehy a nalákali ľudí do kín. Niektorí majú pre filmovú produkciu väčší cit a viac sa zapájajú do výroby filmu či jeho propagácie, no len výnimočne sa podieľajú na dôležitých príbehových či scenáristických rozhodnutiach. Existujú však prípady, keď herec najprv kývol na nejakú ponuku, no v istom bode produkcie sa rozhodol, že ak sa niečo vo filme či v danej scéne nezmení, nebude môcť pokračovať v natáčaní.

Niektorí herci tak roly opustili, iní si svoje požiadavky pretlačili. Množstvo z týchto príbehov nepoznáme, no niektoré sa dostali na povrch, a preto sa dnes pozrieme na 9 prípadov, keď si herci proste dupli a režiséri, producenti či scenáristi ich počúvli. Aj keď to štúdio stálo 5 miliónov dolárov navyše.

Odporúčané
10 najočakávanejších augustových filmov a seriálov na Netflixe, HBO, Amazone a ďalších streamingových platformách 10 najočakávanejších augustových filmov a seriálov na Netflixe, HBO, Amazone a ďalších streamingových platformách 28. júla 2021, 8:30

Shakira zmenila vzhľad svojej animovanej postavy v Zootropolise, lebo bola nerealisticky chudá

Keď Shakira videla, ako bude vyzerať jej postava v animáku Zootropolis, šéfom v Disney rovno povedala, aby jej pridali pár kíl („put some meat on her bones“). Speváčka Gazelle bola príliš tenká a Shakira sa bála, že to negatívne ovplyvní jej fanúšičky všade po svete.

Povedala si, že jej postava musí vyzerať reálne, a tak sa jej zväčšili boky a celkovo nabrala trochu viac kíl. Je skvelé, že speváčka myslí na to, ako sa dievčatá vidia vo filmových postavách, a že je nezdravé hnať sa za bezchybnou, často až nezdravo dokonalou postavou. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shakira (@shakira)

Natáčanie Gone Girl sa zastavilo na 4 dni, pretože Ben Affleck odmietal vo filme nosiť šiltovku konkurenčného tímu

Ben Affleck je hrdý občan Bostonu, a tak je prirodzené, že fanúšikuje bejzbalovému tímu Boston Red Sox. Režisér snímky David Fincher chcel, aby sa jeho postava počas návštevy letiska nejako maskovala, aby nepútala pozornosť médií. Affleck mal preto nosiť šiltovku Yankees. Neúprosná rivalita medzi týmito dvoma tímami však viedla k tomu, že to Affleck odmietol.

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

Natáčanie filmu sa z takého neuveriteľného dôvodu zastavilo na 4 dni, až kým režisér neustúpil a Affleckova postava nakoniec nosila na hlave šiltovku newyorského klubu Mets. Natáčanie filmu sa stopne len v extrémnych prípadoch, ako je zranenie niekoho zo štábu a podobne. Affleck a Fincher sú zrejme mimoriadne tvrdohlaví. No a Affleck je športový fanúšik až do špiku kostí. 

Gone Girl
Zdroj: 20th Century Fox

Michelle Rodriguez v prvom Rýchlo a zbesilo odmietala, aby jej postava podvádzala Doma Toretta, stvárneného Vinom Dieselom

Herečka priznala, že sa pred tvorcami filmu dokonca rozplakala. Snívala o herectve, no odmietala sa postaviť pred milióny ľudí a urobiť zo seba osobu, ktorá bude podvádzať svoju veľkú lásku, aj keď si to vyžadoval scenár. Rodriguez hrozila, že ak ju budú nútiť začať si vo filme s Brianom (Paul Walker), odíde z filmu. Našťastie ju podporil aj Vin Diesel, ktorý hral Dominica Toretta, vďaka čomu ich možno nazývať milujúcou a vernou rodinou aj po 9 filmoch. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 101326 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako Robert Downey jr. zmenil koniec Avengers.
  • Pre akú zmenu príbehu v The Rampage hrozil Dwayne Johnson, že skončí s filmom.
  • Ako Tom Cruise nešikovným filmárstvom v podstate zničil plány na prepojený filmový vesmír príšer od štúdia Universal.
  • Prečo musela Bryce Dallas Howard utekať pred T-Rexom na opätkoch.
Domov
Zdieľať
Diskusia