Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce s Uprising festival.
19. augusta 2021, 16:00
Čas čítania 2:10
PR správa

Roni Size, Dub FX, DJ Vadim či Polemic & Medial Banana: príď si užiť nabitú atmosféru veľkého Uprisingu v menšom formáte

Roni Size, Dub FX, DJ Vadim či Polemic & Medial Banana: príď si užiť nabitú atmosféru veľkého Uprisingu v menšom formáte
Zdroj: Uprising Festival
KULTÚRA FESTIVALY
Uložiť Uložené

Legendárny festival ťa síce privíta v limitovanej kapacite, no line-up bude rovnako silný ako počas minulých rokov.

Uprisingček, ako znie zdrobnený názov menšej verzie obľúbeného festivalu, sa uskutoční už 27. až 28. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch. Festival bol pôvodne takmer vypredaný, no po nedávnom uvoľnení opatrení pre kultúrne podujatia a v prípade stále zelenej Bratislavy uvoľnili organizátori do predaja ďalšie vstupenky a prispôsobili areál väčšiemu počtu návštevníkov. Účasť na pódiu potvrdili špičkoví domáci aj zahraniční umelci.

Vystúpiť sa pritom chystajú nielen v rámci špeciálnej edície festivalu Uprising s názvom Uprisingček 2021, ale už aj tento piatok (20. 8.) na zahrievacom Warm Up večierku na Sundecku.

Uprising Festival
Zdroj: Uprising Festival

Zahraniční headlineri, ktorí rozprúdia zábavu

Užiť si budeš môcť jedného z najžiadanejších svetových street performerov, ktorý zo svojho pouličného umenia vyrástol na účinkovanie na najväčších hudobných pódiách – fantastický austrálsky beatboxer DUB FX príde predstaviť svoj najnovší album Roots a spoločne s ním sa na pódiu predstaví aj saxofonista MR. WOODNOTE. Na Uprisingček 2021 dorazí aj legendárny britský hudobný producent a dídžej RONI SIZE. Počas svojej viac ako tridsať rokov trvajúcej umeleckej kariéry sa stal priekopníkom žánrov dnb a jungle. Ako jeden z mála sa presadil na undergroundovej scéne aj mimo žánrových hraníc. Po jeho boku vystúpi majster lámaných beatov a ostrieľaný raper DYNAMITE MC.

Uprising Festival
Zdroj: Uprising Festival

Z Anglicka dorazí aj Daddy Vad AKA DJ VADIM, ktorý na Uprisingček 2021 prinesie kombináciu reggae a hip-hopu v originálnom a zábavnom karnevalovom duchu. Spoločne s ním sa predstaví energický britský MC JMAN. Živý akustický „set“ odohrajú talianske reggae dvojičky so svojou kapelou MELLOW MOOD. Koncertné vystúpenia hviezd talianskej reggae scény v minulosti poctilo viacero ďalších významných umelcov vrátane Damiana Marleyho či amerického multiinštrumentalistu Becka.

Uprising Festival
Zdroj: Uprising Festival

Chýbať nebude ani slovenské a české zastúpenie umelcov

V programe nechýbajú stálice domácej hudobnej scény a tešiť sa môžeme aj na nové tváre. Úvodný koncert tohtoročného mini Uprisingu sa uskutoční pod taktovkou Dominika Varcholu AKA N3O. Svoje debutové EP Waa Gwaan príde na Uprisingček 2021 predstaviť POKYMAN, pozvanie prijal aj talentovaný spevák, textár a skladateľ ALAN MURIN. S novinkami vystúpi ďalší slovenský reggae spevák SUPERIOR a najnovšiu tvorbu bude predstavovať množstvo ďalších umelcov.

Uprising Festival
Zdroj: Uprising Festival

Svoju energiou nabitú šou predvedú UNITED FLAVOUR z Českej republiky so svojím aktuálnym albumom Here to stay. Bratislavská legenda TOMÁŠ HAFNER predstaví svoj nový, už piaty štúdiový album Číslo 5 žije. Spoločné pódium obsadia stálice slovenskej reggae a ska scény POLEMIC & MEDIAL BANANA a chýbať nebude ani obľúbený GLEB. Späť sú aj legendy slovenského hip-hopu MOJA REČ. Vydali nový album a na Uprisingček 2021 ho prídu predstaviť s kapelou KOMPLOT. O zábavu sa postará aj niekoľko výberových domácich dídžejov, medzi ktorými nechýba VI3E, MERCY, ARTIST3 alebo C:RCLE, NEORGE a ESS v rámci MÄSOKOMBINÁT SHOWCASE. V programe sa okrem hudby nájdu aj rôzne iné aktivity a workshopy a mnohých určite poteší aj stand up comedy v podaní posádky SILNÉ REČI v zložení Jakub Lužina, Michael Szatmary, Jakub Zitron Ťapák, Docent, Martin Hatala a Yuri.

Uprising Festival
Zdroj: Uprising Festival

Warm Up s americkým raperom

Ak sa nevieš dočkať budúcovíkendovej zábavy, Uprisingček Warm Up sa uskutoční už o týždeň skôr – v piatok 20. 8. na bratislavskom Sundecku. Zahraničným hosťom bude americký hiphopový MC AFU-RA. Fanúšikovia vedia, že raper si svoje umelecké meno Afu (telo) a Ra (životná sila) nezvolil podľa egyptskej Knihy mŕtvych náhodou. Okrem toho, že je držiteľom čierneho opaska v taekwonde, je kultovým newyorským raperom a členom legendárneho Gang Starr Foundation. Slovenskú scénu zastrešia nemenej kvalitní predstavitelia domáceho hip-hopu BOY WONDEROPAK.

Uprising Festival
Zdroj: Uprising Festival

Lístky na festival a kompletný zoznam účinkujúcich umelcov, rovnako ako aj všetky ďalšie dôležité informácie nájdeš na webových stránkach www.uprising.sk a na sociálnych sieťach FacebookInstagram

Domov
Zdieľať
Diskusia