Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2021 o 14:30
Čas čítania 6:26
Dominik Vetrák

10 najikonickejších smrtí legendárnych komiksových postáv. Tieto scény sa nezmazateľne vryli do našich pamätí

10 najikonickejších smrtí legendárnych komiksových postáv. Tieto scény sa nezmazateľne vryli do našich pamätí
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY IRON MAN SMRŤ
Uložiť Uložené

Úmrtia v komiksoch sa neberú vážne, lebo hrdinovia sú často oživení. Avšak niektoré úmrtia spôsobili obrovské zmeny v príbehoch a srdciach fanúšikov.

Komiksy a komiksové filmy sa viažu k zábave, blockbusterovej akcii, humoru a sympatickým postavám. Len málokedy sú emotívne, smutné a väčšinou ich dej dokážeš predvídať. Respektíve sa dá očakávať, že väčšina postáv prežije, keďže sa musí objaviť v ďalšej časti. Niekedy si však komiksoví a filmoví autori povedali, že je načase čitateľa/diváka šokovať.

Alebo len chceli uzatvoriť príbeh postavy zmysluplným spôsobom. Často nás to zaskočilo, niekedy to sprevádzali emotívne scény a niekedy sa to odrazilo aj na predaji komiksov či spoločenskej nálade. Vybrali sme tak 10 najikonickejších a najlepších komiksových úmrtí, či už šlo o časopisy, alebo filmy.

Odporúčané
9 zmien v príbehu a scenári, ktoré si vynútili herci 9 zmien v príbehu a scenári, ktoré si vynútili herci 17. augusta 2021 o 9:30

1. Iron Man

Túto smrť si všetci pamätáme najlepšie a najčerstvejšie. Zo všetkých 10 v tomto článku sa udiala ako posledná. Tony Stark aka Iron Man obetoval svoj život v boji s Thanosom a jeho armádou v roku 2019, keď do kín dorazil epický veľkofilm Avengers: Endgame. Endgame je jeden z najlepších komiksových filmov a celkovo jeden z najlepších filmov roka 2019.

My sme si snímku nesmierne užili a sme vďační, že tvorcovia v nej mohli povedať zbohom hneď niekoľkým postavám. Film tak mohol byť odvážnejší a divák si nemohol byť istý, ktorá z postáv finálnu bitku s Thanosom prežije. Niektorí Iron Manovu smrť predvídali, no nikto asi nečakal, že bude taká emotívna a hlavne taká ikonická. 

Iron Man pochopil, že jediným spôsobom, ako Thanosa zastaviť, je navliecť si Infinity Gauntlet so všetkými Infinity Stones, lusknúť prstom a nechať zmiznúť všetkých nepriateľov. Vedel však, že niečo také silné ho zabije. Hulk to prežil, avšak prišiel o ruku.

Tony nemal šancu, a tak s týmto vedomím zdvihol ruku a na Thanosovo vyhlásenie I am inevitable (Som nevyhnutný/neoddialiteľný) odpovedal dnes už legendárnym „... and I am Iron Man.“ Kruh sa tak dokonalo uzatvoril, keďže to povedal na konci prvého Iron Mana, keď verejnosti prezradil, že to on je Iron Man. 

2. Captain America

Na konci legendárnej komiksovej série Civil War Captain America pochopil, že nemá zmysel ďalej bojovať. Vzdal sa teda autoritám a nechal zákon o registrácii superhrdinov prejsť. Crossbones ho strelil do ramena počas toho, ako kráčal k súdu, no a finálne rany do hrude vystrelila Sharon Carter, ktorej niekto vymyl mozog.

Odporúčané
Bol som sa pozrieť na spopolňovanie tiel v krematóriu: „Je to hnusný kšeft s mŕtvolami,“ hovorí riaditeľ (Reportáž) Bol som sa pozrieť na spopolňovanie tiel v krematóriu: „Je to hnusný kšeft s mŕtvolami,“ hovorí riaditeľ (Reportáž) 30. júna 2024 o 16:30

Steve Rogers sa nakoniec vrátil medzi živých, keďže v skutočnosti nebol mŕtvy, ale zaseknutý v čase a priestore kvôli Red Skullovi. Jeho smrť však mala na celý svet Marvelu obrovský dosah. Captain America bol najikonickejší hrdina a symbol dobra. Išlo o nesmierne šokujúcu a násilnú smrť, s ktorou nepočítal vôbec nikto. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Marvel Comics

3. Professor X 

Charles Xavier zomrel v komiksoch aj vo filmoch. V komiksoch to bolo najhoršie zrejme vtedy, keď ho nechtiac zabil Cyclops. Vo filme sa o to najskôr postarala Jean Grey v X-Men 3, keď ju ovládala sila Dark Phoenix. Svojho mentora a otcovský vzor rozštiepila na atómy pred zrakmi Wolverina a spol. Jeho smrť neznášal dobre vôbec nikto, vrátane Magneta, jeho odvekého rivala, nepriateľa, ale aj priateľa. 


X-Men 3: The Last Stand mal množstvo chýb, no niektoré scény boli naozaj dobré, a to vrátane Magnetovej repliky: „Charlies Xavier urobil pre mutantov viac, než si budeš môcť kedykoľvek čo i len predstaviť. Ľutujem, že musel zomrieť, aby náš sen mohol žiť ďalej.“ Magneto nikdy nechcel, aby Xavier zomrel. Našťastie pre divákov, Charles sa preniesol do mysle svojej dvojičky, ktorá bola pripútaná k posteli po celý svoj život. Jeho smrť bola aj tak nesmierne silná.

4. Ultimate Peter Parker

V roku 2011 zabil Brian Michael Bendis Spider-Mana v komiksovej sérii The Death of Spider-Man a Ultimate Avengers vs New Ultimates. Spider-Man najskôr zachránil Captaina Americu, keď sa vrhol do dráhy náboja. Síce to prežil, no dosť ho to poznačilo. Chystal sa ísť do nemocnice, ale v tej chvíli zbadal Normana Osborna a jeho partičku zo Sinister Six, ktorá utiekla z väzenia. Rozhodol sa ich prenasledovať, čo vyústilo do súboja.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako hrdinsky zomrel Spider-Man v komiksoch.
  • Ktorú smrť si Batman nesmierne vyčíta, pričom o nej rozhodli čitatelia komiksov hlasovaním.
  • Ako hrdinsky zomreli Flash a Superman.
  • Ktorá filmová smrť hrdinu nás rozplakala azda viac ako Iron Manova obeta.
  • Do top 10 komiksových úmrtí sa zmestil iba jeden záporák. Uhádneš ktorý a prečo je terčom diskusií do dnešného dňa?
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 102077 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia