Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2021, 10:32
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

MAPA: Extrémne teplo aj veľmi silné búrky, počasie na Slovensku dá v utorok opäť zabrať

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Podľa SHMÚ môžu v týchto regiónoch teploty dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia.

Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje na vysoké teploty, najmä na juhu a východe Slovenska. Vydal výstrahy prvého stupňa pre viaceré regióny. Informuje o tom na svojom webe.


Výstrahy platia najmä pre Nitriansky a Košický kraj, ale aj pre viaceré okresy Banskobystrického, Prešovského a Trnavského kraja.


Podľa SHMÚ môžu v týchto regiónoch teploty dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ píšu meteorológovia.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Portál iMeteo upozorňuje aj na búrky, ktoré sa budú tvoriť najmä v okolí Slovenska, objaviť sa však môžu aj tu. 

„Ako môžeme pozorovať na mape, silné búrky sa môžu objaviť aj na našom území. Ich sprievodné javy by však mali byť slabšie ako v susedných krajinách, takisto by ich malo byť menej.

Búrky sa očakávajú v mnohých častiach Európy a utorok tak rozhodne nudný nebude. Vo východnej oblasti, ktorá je vyznačená 2. stupňom, sa navyše môžu ojedinele vytvoriť aj tornáda,“ dodáva iMeteo

Estofex.org
Zdroj: Estofex.org
Domov
Zdieľať
Diskusia