Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2021, 9:35
Čas čítania 1:13
Ema Stanovská TASR

Aktualizované: V okolí Mlynských nív v Bratislave našli leteckú bombu z druhej svetovej vojny, zneškodnia ju na inom mieste

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Bombu prenesú mimo zastavaného územia Bratislavy, kde dôjde k jej odbornému zneškodneniu.

Dnes krátko po 8.00 h bola pri pyrotechnickom prieskume v areáli staveniska na Chalupkovej ulici nájdená letecká bomba. Informovala o tom Polícia SR Bratislavského kraja.

 

Pyrotechnik okamžite odporučil evakuáciu okolitých budov, ako aj autobusovej stanice Mlynské nivy. Na Facebooku zverejnili správu, v ktorej žiadajú občanov, aby sa vyhli miestu nálezu, priľahlým uliciam, a keď sa už nachádzajú na mieste, aby sa riadili pokynmi polície.

Pyrotechnik Ján Fehér ozrejmil, že ide o leteckú bombu z čias druhej svetovej vojny, keď v júni 1944 americké bombardéry bombardovali v Bratislave rafinériu Apollo, zimný prístav i most cez Dunaj. 

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave oznámilo, že bombu prevezú a zneškodnia na inom mieste. Pre TASR to potvrdili i členovia krízového štábu, ktorí o spôsobe odstránenia bomby rokovali.

Trasa prevozu bude smerovať z Chalupkovej ulice na Košickú ulicu, cez most Apollo na Dolnozemskú ulicu smerom cez Rusovce mimo zastavaného územia Bratislavy, kde dôjde k jej odbornému zneškodneniu. Podľa krajskej polície budú na bezpečnosť po celý čas prevozu dohliadať policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave.

Na sociálnej sieti apelujú na občanov, aby „rešpektovali výzvy a pokyny polície po trase prevozu a dbali na zvýšenú bezpečnosť," 

Uzavreli šesť ulíc

Dopravný podnik Bratislava upozornil na paralyzované autobusové a trolejbusové linky v centre Bratislavy. V centre Bratislavy sa pre nález leteckej bomby tvorili rozsiahle kolóny.

Domov
Zdieľať
Diskusia