Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2021, 7:53
Čas čítania 0:21
Kamila Šebestová

VIDEO: Polícia zničila 1 068 počítačov na ťaženie kryptomeny. Prešla po nich obrovským valcom

VIDEO: Polícia zničila 1 068 počítačov na ťaženie kryptomeny. Prešla po nich obrovským valcom
Zdroj: Policejní složky Malajsie
NEWS KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Parný valec pomaly prechádzal po obrovskej kryptobani. Rozdrtil každý jeden počítač.

V Malajzii objavili nelegálnu kryptofarmu. Piráti v nej ťažili kryptomeny na 1 067 počítačoch. Miestni policajti vyriešili situáciu radikálne – počítače prešli valcom. 

 Zariadenia boli napojené na centrálnu elektrickú energiu, ktorú kradli. Kryptobaňa mala podľa portálu Vice News hodnotu okolo 1,25 milióna amerických dolárov. Podarilo sa im zatknúť šesť ľudí, ktorí vo väzení strávia maximálne osem mesiacov. 

Počítače zničili na parkovisku pri policajnej stanici. Pri pohľade na drvenie počítačov na kúsky si fanúšikovia kryptomien pravdepodobne poplačú. Na druhej strane treba podľa denníka Vice News vnímať aj ekologický vplyv, ktorý má takáto ťažba kryptomien na životné prostredie.

Odporúčané
Čínsky trh po zákaze ťažby kryptomien zaplavili tisícky použitých grafických kariet. V Európe ich je stále nedostatok Čínsky trh po zákaze ťažby kryptomien zaplavili tisícky použitých grafických kariet. V Európe ich je stále nedostatok 15. júla 2021, 18:42
Domov
Zdieľať
Diskusia