Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2021, 20:41
Čas čítania 1:13
Adam Novosad

TOP 3 vo štvrtok: Prvá dávka ti už po návrate z dovolenky nepomôže, slovensko-čínska práčka preprala vyše 100 miliónov a ACAB

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú TOP 3 správy dnešného dňa.

Hraničný režim bude ešte prísnejší

Ak si niekto myslel, že po zásahu Ústavného súdu do vyhlášky o režime na hraniciach budú môcť nezaočkovaní obyvatelia cestovať voľnejšie, tak sa mýlil. Robert Fico síce oslavoval pozastavenie účinnosti vyhlášky ako výhru, ale opak je pravda a minister zdravotníctva Lengvarský potvrdil, že rozdiely medzi očkovanými a neočkovanými zostanú v novej upravenej vyhláške rovnaké. Na zásah Ústavného súdu tak doplatia len ľudia očkovaní prvou dávkou, ktorých po 2. auguste budú vnímať ako nezaočkovaných obyvateľov.

Odporúčané
Lengvarský: Opatrenia na hraniciach sa po rozhodnutí Ústavného súdu ešte sprísnia, prvá dávka vakcíny ti nepomôže Lengvarský: Opatrenia na hraniciach sa po rozhodnutí Ústavného súdu ešte sprísnia, prvá dávka vakcíny ti nepomôže 15. júla 2021, 12:11

Slovensko-čínska práčka na peniaze za 100 miliónov

Slovensko sa dozvedelo o praní špinavých peňazí, ktoré sa vraj dialo pod dohľadom vysokých štátnych úradníkov. Investigatívne centrum Jána Kuciaka, Aktuality.sk a Investigace.cz vystopovali minimálne 116 miliónov eur, ktoré tiekli zo Slovenska cez čínske firmy s nastrčenými konateľmi naspäť do Ázie. Všetko sa údajne odohrávalo s vedomím čelných predstaviteľov štátnych inštitúcií, ktorí sa na biznise s Číňanmi vraj dobre nabalili. Zosnulý Milan Lučanský sa údajne sťažoval, že úplatky mu chodia v malých bankovkách.

Odporúčané
Novinári vystopovali 116 miliónov eur tečúcich cez slovensko-čínske práčky. Úplatky vraj nosili vo veľkých taškách aj Lučanskému Novinári vystopovali 116 miliónov eur tečúcich cez slovensko-čínske práčky. Úplatky vraj nosili vo veľkých taškách aj Lučanskému 15. júla 2021, 10:50

Keď musia „bastardi“ zachraňovať drsniaka

Mestskí policajti z českých Pardubíc sa ocitli v situácii, keď mala záchrana opitého muža dorezaného rozbitou fľašou od alkoholu ironickú pachuť. Muž mal na ruke vytetovanú skratku ACAB anglického výrazu All Cops Are Bastards, a teda v preklade „Všetci policajti sú bastardi“, čo policajtov z Pardubíc inšpirovalo k príspevku na Twitteri. K fotke porezaného chlapíka s 3,64 promile napísali odkaz, že aj keď si drsný, tak ťa potom na ulici musia tí bastardi zachraňovať. A vraj by aj tak pomohli každému.

INSTAGRAM: post dňa

Slovenským národným športom akoby bolo v politike prezliekať kabáty, a tak sa zdá, že najväčším odborníkom na zmenu názorov bez zjavného logického základu je predseda parlamentu Boris Kollár. V dnešnom top instagramovom príspevku dňa si ho môžeš vypočuť, ako za pár týždňov dokázal skresať náklady na liečbu koronavírusu v nemocniciach na približne 10 až 30 eur na jedného pacienta. Teda, podľa jeho logiky a v jeho svete.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia