Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2021, 16:12
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik

Matovič si opäť kopol do Čaputovej: Nesúhlasím s jej zlomyseľným konaním, je to pľuvanec 600 000 ľuďom

POLITIKA IGOR MATOVIČ REFERENDUM O PREDČASNÝCH VOĽBÁCH ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Podľa ministra financií je konanie prezidentky podlé a zákerné.

Minister financií Igor Matovič sa pridáva k opozícii v kritike prezidentky Zuzany Čaputovej za to, že sa obrátila na Ústavný súd, či je referendum o predčasných voľbách zákonné. ÚS totiž dnes rozhodol, že referendum nie je v súlade s ústavou a nemôže sa konať. Podľa Matoviča je to podlé a zákerné.

Odporúčané
Referendum o predčasných voľbách nie je zákonné a nemôže sa konať. Rozhodol o tom Ústavný súd Referendum o predčasných voľbách nie je zákonné a nemôže sa konať. Rozhodol o tom Ústavný súd 7. júla 2021, 15:06

Na svojom profile na Facebooku napísal, že hlboko nesúhlasí s prezidentkou. „Ak by podpisy za konanie referenda vyzbierala jej progresívna skupinka, ani by jej len nenapadlo dávať možnosť Ústavnému súdu referendum zablokovať. Tvrdila by, že predsa ľudia majú právo vyjadriť svoj názor a ona má právo vyhlásiť referendum aj bez posúdenia Ústavným súdom,“ uviedol.

Expremiér tvrdí, že prezidentka okradla ľudí o právo vyjadriť sa. Prezidentkino konanie označil za zlomyseľné a pľuvanec do očí 600-tisíc ľuďom, ktorí referendum podporili. Zároveň dodal, že nie je za predčasné voľby, ale je hlboko presvedčený, že „voliči opozície majú právo na konanie referenda o tejto otázke bez ohľadu na to, či sa nám to páči alebo nie“.

Domov
Zdieľať
Diskusia