Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. mája 2013, 16:21
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

456-koňová Corvette Stingray stojí len 52-tisíc dolárov!

TECH
Uložiť Uložené

Američania sa dozvedeli, koľko bude stáť ich klasika Corvette a sú milo prekvapení!

456-koňová Corvette Stingray stojí len 52-tisíc dolárov!

Koncern General Motors oznámil v Amerike ceny modelu Corvette Stingray. Tie začínajú na čiastke 52-tisíc dolárov, čo je omnoho menej než jedno z najlacnejších Porsche, model Cayman.

Americká klasika Corvette sa predstavila v najnovšej, siedmej generácii s dodatkom Stingray. Prináša nový, nadčasový dizajn, ktorému však ostávajú charakteristické prvky z predošlých generácií. Krátko po predstavení sa na svet dostali aj fotografie otvorenej verzie, ktorá mala prísť až budúci rok. Keďže však fotky automobilke unikli, verzia Convertible sa musela predstaviť v podstate ihneď, po klasickej verzii.

Čo je potešujúce, sú ceny, ktoré sú nižšie ako sa predpokladalo. Verzia s motorom V8, ktorý poskytuje výkon 335 kW / 456 k a krútiaci moment 610 N.m. je k dispozícii so sedemstupňovým manuálom za cenu necelých 52-tisíc dolárov! Model s otvorenou strechou sa bude predávať od 57-tisíc dolárov.

Každému, kto ma aký-taký prehľad v cenách automobilov, najmä tých športových, je jasné, že za danú cenovú relácia zďaleka nenájde auto, ktoré by ponúkalo taký výkon. V prepočte to je necelých 40-tisíc Eur. Po príchode modelu Corvette do Európy, je jasné, že bude cena o čosi vyššia, no nie dramaticky. Pre porovnanie, jedno z najlacnejších Porsche, model Cayman, je v Európe k dispozícii od 53-tisíc Eur, čo je oveľa viac. Disponuje však k tomu výkonom "len" 202 kW / 275 k! I keď sa nejedná práve o priameho konkurenta, každému je jasné o aký cenový rozdiel sa jedná.

Samozrejmosťou je však fakt, že po príchode ostrejšich verzií, bude stúpať i cena. Rovnako však aj výkon a teda pomer výkon/cena bude pomerne vždy rovnaký a veľmi lákavý.

456-koňová Corvette Stingray stojí len 52-tisíc dolárov!

Foto: Chevrolet

Späť
Zdieľať
Diskusia