Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
23. júna 2021 o 15:27
Čas čítania 0:52
Daniel Mikolášik

Čaputová vyzvala na očkovanie: Nečakajte na príchod tretej vlny, lebo už bude neskoro. Je to znak solidarity, nie stádovitosti

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Jediný a naozaj účinný spôsob, ako sa nevrátiť späť, je očkovanie, tvrdí prezidentka.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v stredu popoludní vyjadrila k aktuálnej epidemickej situácii. Povedala, že dnes bol na Slovensku vôbec prvýkrát detegovaný a potvrdený nebezpečný variant delta, ktorý sa šíri o 40 až 60 % rýchlejšie ako mutácia z Británie.

Odporúčané
Variant koronavírusu delta je už na Slovensku. Nakazený prišiel z Ruska Variant koronavírusu delta je už na Slovensku. Nakazený prišiel z Ruska 23. júna 2021 o 10:21

„Všetci sa tešíme z toho, že sa náš život vracia do normálu. Nik z nás sa nechce vrátiť do života, ktorý sme žili posledné mesiace. Epidemiológovia sa však zhodujú na tretej vlne, ktorá má prísť na jeseň. Jediný a naozaj účinný spôsob, ako sa nevrátiť späť, je očkovanie,“ povedala počas vyhlásenia prezidentka

Infikovanie počas tretej vlny, keď už budú vakcíny dostupné pre každého občana, už podľa jej slov nebude len náhoda, ale otázka voľby a rozhodnutia ľudí. Z pohľadu vírusu budú len zaočkovaní a nezaočkovaní, a teda chránení a nechránení, tvrdí Čaputová.

Referendum Čaputová
Zdroj: TASR/Martin Baumann

„Ak stále váhate nad zaočkovaním, nečakajte na príchod tretej vlny, lebo už bude neskoro. Využite letné prázdniny,“ uviedla. Prezidentka však zároveň dodala, že rešpektuje voľbu ľudí nedať sa zaočkovať, je to na každého dobrovoľnosti a zodpovednosti, tvrdí. Keď však ľudia odmietajú dať sa očkovať, nemali by podľa nej aspoň ovplyvňovať druhých, aby sa nedali zaočkovať ani oni. 

Čaputová dala tiež do pozornosti fakt, že v rámci Európskej únie má Slovensko jednu z najnižších mier zaočkovanosti. Podľa nej je v tejto dobe nezodpovedné vysielať dezinformačné signály o očkovaní. Zároveň dodáva, že plošná imunita je znak solidarity, nie stádovitosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia