Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2021, 10:21
Čas čítania 0:49
Kamila Šebestová

Variant koronavírusu delta je už na Slovensku. Nakazený prišiel z Ruska

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Podľa informácií úradov nakazený neprišiel z futbalového zápasu z Petrohradu.

Variant koronavírusu delta je už aj na Slovensku. Potvrdili ho už aj laboratóriá. Podľa úradov mal variant delta cestujúci z Ruska. Ten vraj momentálne nie je hospitalizovaný ani nebol s nikým v blízkom kontakte.

„Aktuálne sa nachádza v domácej karanténe a zodpovedne dodržiava všetky nariadené protiepidemické opatrenia,“ oznámil verejnosti hlavný hygienik Ján Mikas.

Pred rokovaním vlády potvrdil túto informáciu aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.  Zo začiatku sa predpokladalo, že táto osoba sa mohla nakaziť po návšteve futbalového zápasu v Petrohrade. Podľa úradov je však táto informácia nepravdivá –
nakazený neprišiel z Petrohradu a nebol ani na futbalovom zápase.

Odporúčané
Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? 17. júna 2021, 15:30

Variant delta je podľa laboratórnej diagnostičky Anny Kaliňákovej zaraďovaný medzi varianty, na ktoré sa treba obzvlášť zamerať. Existujú totiž jasné vedecké dôkazy o ich vplyve na rýchlosť a spôsob šírenia, ako aj odpoveď imunitného systému. 

Domov
Zdieľať
Diskusia