Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Art Film Fest
1. júla 2021, 15:36
Čas čítania 1:43
Sponzorovaný obsah

Do kín prichádza film Muž so zajačími ušami. Tu je 8 dôvodov, prečo ho musíš vidieť

Do kín prichádza film Muž so zajačími ušami. Tu je 8 dôvodov, prečo ho musíš vidieť
Zdroj: Art Film Fest
FILMY A SERIÁLY TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Pozri si film z čerstvej slovensko-českej produkcie.

Kiná sú konečne otvorené, je čas objavovať čerstvú kinematografiu. Ak ťa hollywoodska produkcia z Ameriky až tak neláka, máme pre teba jeden tip. Na plátna prichádza slovensko-český film z dielne režiséra Martina Šulíka – Muž so zajačími ušami. 

Ide o lyrickú komédiu o príbehu spisovateľa, ktorému pri písaní diela narastú zajačie uši, vďaka ktorým dokáže vnímať ľudské myšlienky. Prichystali sme si pre teba 8 zaujímavostí o filme, ktoré ťa presvedčia, že sa naň oplatí ísť. 

muž so zajačími ušami
Zdroj: Barbora Jančárová – © Titanic/In Film Praha

1. Prvý film domácej kinematografie v kinách po lockdownoch

Ponuka kín je síce plná, ale najmä amerických filmov. Domácu kinematografiu podporovať

chceme, lebo je čoraz kvalitnejšia a koronakríza dala kinematografii aj kinám pekne zabrať. Navyše tento film už ocenili na festivale vo Varšave a bude bojovať o európske filmové ceny.

2. Tvorili ho tí najlepší zo Slovenska

Skupina tvorcov predstavuje to najlepšie, čo na Slovensku máme. Réžiu mal v rukách Martin Šulík, ktorý s Marekom Leščákom napísal aj scenár. Film nakrúcal Martin Štrba, ktorý nakrútil napríklad aj Šarlatána s Agnieszkou Holland. Producentom je Rudolf Biermann, ktorý produkuje populárne filmy, ako napríklad Sviňa, Všetko, čo mám rád, Záhrada, Román pre ženy, Účastnici zájazdu, Obsluhoval som anglického kráľa, Román pre mužov.

3. Perfektná herecká zostava

Film ponúka perfektnú hereckú zostavu. Táňa Pauhofová, Alexandra Borbély, Zuzana Kronerová, Zuzana Mauréry, Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser.

muž so zajačími ušami, táňa pauhofová, jana oľhová
Zdroj: Adam Oľha – © Titanic/In Film Praha

4. Uši vážili skoro pol kila 

Zajačie uši, ktoré vo filme nosí Miroslav Krobot, vytvoril najlepší umelecký maskér. Martin Jankovič ich vyrobil spolu sedem párov, na každý filmovací deň, keď má hlavný hrdina na sebe uši, boli nové. Vážili vyše 400 g, ich inštalácia na Krobotovu hlavu trvala približne 2 hodiny a deinštalácia asi hodinu a pol.

5. So zajačími ušami sa prešiel pražským centrom

Tieto uši boli také verné, že Krobot sa s nimi inkognito prešiel po plnom pražskom centre a okrem jedného ázijského turistu nebol pre nikoho podozrivý. Túto scénu z filmu musíš vidieť, a ak si všimneš reakciu niekoho iného, daj nám vedieť.

6. Zahrali si tu aj kameraman a režiséri

Film pre teba môže byť skúškou pozornosti a znalosti našej kinematografickej obce. Vo filme si totiž roličku strihlo viacero nehercov – kameraman Martin Štrba a režiséri Dušan Trančík, Roman Polák, Juraj Johanides, Ivan Ostrochovský, Paľo Pekarčík a, samozrejme, Martin Šulík. Nájdeš ich vo filme všetkých?

muž so zajačími ušami
Zdroj: David Kumermann – © Titanic/In Film Praha

7. Vo filme hrá až 41 hercov

Vo filme si zahralo až 41 hercov, čo je na slovenské pomery vcelku dosť. A to nerátame komparz.

8. Prvý film Zuzky Kronerovej pod vedením Martina Šulíka

Je to prvý film Zuzky Kronerovej, v ktorom hrala pod vedením Martina Šulíka. Naposledy hrala síce so Šulíkom, ale Martinovým otcom – hercom. Kronerová má vo filme svoje okuliare. Všimneš si, akej farby sú tentoraz?

Film si môžeš v kinách pozrieť od 1. júla. 

Zuzana krónerová, muž so zajačími ušami
Zdroj: © Titanic/In Film Praha
Domov
Zdieľať
Diskusia