Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2021, 15:28
Čas čítania 1:04
Jakub Paulík

Moskvu zaplavil variant delta. Takúto dynamiku šírenia vírusu sme ešte nevideli, vyhlásil primátor

Moskvu zaplavil variant delta. Takúto dynamiku šírenia vírusu sme ešte nevideli, vyhlásil primátor
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
ZAUJÍMAVOSTI KORONAVÍRUS OČKOVANIE RUSKO
Uložiť Uložené

Rusko zápasí s variantom delta okrem iného zavádzaním povinného očkovania.

Hlavné mesto Ruska eviduje každým dňom čoraz viac prípadov ochorenia covid-19. Koronavírus sa v Moskve šíri rapídnou rýchlosťou najmä vinou indickej mutácie známej ako variant delta. Tá je o 40 až 60 % infekčnejšia než britský variant, ktorý prevláda na Slovensku. 

V sobotu v Moskve pribudlo ďalších 9 120 prípadov nákazy, čo je pre mesto nový denný rekord. Z nich až 90 % predstavuje mutácia z Indie. Sobotňajšie prípady z Moskvy tvoria viac ako polovicu nových ochorení v celej krajine. Za dva týždne sa počet prípadov strojnásobil.

Odporúčané
Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? 17. júna 2021, 15:30

„Sme svedkami obrovskej dynamiky, ktorú sme počas predchádzajúcich vĺn nevideli,“ upozornil primátor hlavného mesta Sergej Sobianin. Hlavný hygienik Moskvy preto nariadil, aby aspoň 60 % zamestnancov podnikov, prevádzok a služieb povinne prijalo očkovanie. Mestu totiž reálne hrozí, že bude mať preťažené nemocnice. 

Aktuálne je v Rusku zaočkovaných dvoma dávkami iba približne 10 % obyvateľov. V krajine sa očkuje predovšetkým vakcínou Sputnik V. Očkovaciu látku od Pfizeru-Biontechu ruská vláda zakázala používať.

Domov
Zdieľať
Diskusia